Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriBaşcan2010DeclaraţiiNicolai Dudoglo

Tomai alege candidatul Nicolai Dudoglo

|versiune pentru tipar| Nicolai Dudoglo, 29 noiembrie 2010

Pe 29 noiembrie, candidatul la funcţia de Başcan al Găgăuziei, Nicolai Dudoglo, a avut o întrevedere cu alegătorii din s. Tomai, unde a declarat că sarcina noului Guvernator al autonomiei va fi consolidarea tuturor forţelor politice în numele Găgăuziei.

Nicolae Dudoglo a ţinut să menţioneze că “doar o echipă puternică, formată din oameni profesionişti, indiferent de culoare politică, naţionalitate, religie, poate să realizeze un salt economic şi social în dezvoltarea Găgăuziei. Aceasta va contribui şi la rezolvarea unei probleme nu mai puţin importante — delimitarea competenţele între Găgăuzia şi Chişinău”.

“În 15 ani de la constituire, autonomia a pierdut o gamă largă de împuterniciri, ceea ce nu-i oferă posibilitatea de a-şi rezolva problemele social-economice. Doar obţinerea unei reprezentativităţi la nivelul organelor de stat, va asigura autonomiei un grad activ de participare la elaborarea politicii interne şi externe a Republicii Moldova, situaţie oportună pentru detrminarea politicii investiţionale a Găgăuziei. Fără investiţii importante nu vom înregistra progrese în sectorul primar al autonomiei — agricultură. Totodată, este necesară dezvoltarea industriei prelucrătoare, care va soluţiona problema transformării Găgăuziei dintr-o regiune agrară într-o regiune industrial-agrară, o modalitate de a rezista crizelor provocate de condiţiile meteo”, a mai adăugat Dudoglo.

Serviciul de presă Noua Găgăuzie