Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriBaşcan2010DeclaraţiiNicolai Dudoglo

Declaraţia Partidului “Moldova Unită” cu privire la alegerile Başcanului Găgăuziei din 12 decembrie

|versiune pentru tipar| Nicolai Dudoglo, 7 decembrie 2010

Avînd în vedere că se apropie un eveniment important în Găgăuzia — alegerile başcanului, precum şi situaţia politică complicată din ţară, Partidul “Moldova Unită — Единая Молдова” face un apel către toţi locuitorii autonomiei.

De alegerea pe care o ve-ţi face va depinde multe: dumneavoastră determinaţi viitorul vostru şi a copiilor voştri. De această alegere va depinde dezvoltarea viitoare a Găgăuziei. Suntem convinşi că astăzi există forţe în regiune capabile să se gîndească la oameni şi să le rezolve problemele. Una dintre acestea este — Mişcarea social-politică “Noua Găgăuzie”, condusă de primarul oraşului Comrat, Nicolai Dudoglo. Scopurile şi obiectivele pe care le-a descris în platforma sa sunt foarte aproape de programul Partidului “Moldova Unită — Единая Молдова”. Împărtăşim aceleaşi viziuni în rezolvarea problemei statutul limbii ruse şi avem aceleaşi preocupări privind politica externă a ţării promovată de către liderii AIE. Noi, deasemenea avem poziţii apropiate în problema aplicării principalelor prevederi din Legea cu privire la statutul juridic special al Găgăuziei.

Este important de menţionat în mod special contribuţia primarului de Comrat în realizarea proiectelui partidului nostru “Locuinţa social este o realitate”. În timp ce forţele subordonate actualului başcan, Mihail Formuzal împiedică (pînă-n prezent) prin diferite pîrghii birocratice construcţia locuinţelor accesibile destinate persoanelor social-vulnerabile, Nicolae Dudoglo a oferit asistenţă substanţială de la începutul proiectului. De-a lungul celor 7 ani de mandat, primarul oraşului Comrat a demonstrat că este nu doar un politician echilibrat, dar, de asemenea, un organizator iscusit care a fost capabil să rezolve multe probleme socio-economice din oraş.

Desigur, ultimul cuvînt în orice campanie electorală îl are poporul. Suntem convinşi că poporul Găgăuz, va face alegerea potrivită pentru ca autonomia să ia un nou impuls în dezvoltare şi în acest mod să contribuie semnificativ la rezolvarea problemei noastre comune — construirea unei Moldove Puternice şi Unite.