Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriBaşcan2010DeclaraţiiNicolai Dudoglo

Apelul lui Nicolai Dudoglo: voinţa poporului a fost falsificată

|versiune pentru tipar| Nicolai Dudoglo, 27 decembrie 2010

Stimaţi alegători!

Eu şi echipa mea Vă mulţumim pentru participarea la alegerile Başcanului Găgăuziei din acest an.

Noi am lansat apeluri către Dvs. sperând că scrutinul va fi unul corect şi deschis. De fapt, echipa noastră anume în aşa mod l-a administrat.

Însă oponentul nostru, Mihail Formuzal, împreună cu echipa sa sfidând normele morale şi etice, dar şi legile din Găgăuzia au urmat o altă cale.

Noi am mers în alegeri cu un program edificator de dezvoltare încercând să convingem poporul nostru că a venit timpul pentru o Găgăuzie Puternică.

Mihail Formuzal a mers în alegeri fără program, în schimb cu sume enorme de bani.

În ziua scrutinului, în Găgăuzia au început abuzurile din partea poliţiştilor: alegătorii şi observatorii erau arestaţi şi intimidaţi, şoferilor care mergeau la alegeri le era retras permisul de conducere, mijloacele de transport erau reţinute. Colaboratorii de poliţie exercitau asupra populaţie şi alte forme de influenţă morală şi psihologică.

Candidaţii electorali au fost plasaţi intenţionat în condiţii inechitabile.

Deosebit de cinic s-au manifestat mediile controlate de Mihail Formuzal. Astfel, câte 10–12 ore pe zi, la adresa lui Nicolai Dudoglo şi a echipei sale răsunau discursuri false, compromiţătoare pentru onoare şi demnitate, însă nouă nu ne-a fost oferită posibilitatea de a dezminţi calomniile lansate.

Opţiunea poporului nostru exprimată la 26 decembrie 2010 a fost falsificată.

Există o mulţime de probe în acest sens, inclusiv şi faptul că în ziua scrutinului, la orele 21.58, când nici nu fuseseră numărate voturile la toate secţiile de votare, pe site-ul lui Formuzal, “Gagauzlar”, a fost afişat un tabel cu rezultatele votării.

Stimaţi compatrioţi!

Prin falsuri şi încălcări Mihail Formuzal şi anturajul acestuia din nou au minţit poporul şi întreaga Găgăuzie.

Iată de ce noi nu recunoaştem rezultatele votării din 26 decembrie considerându-le nevalabile şi vom cere desfăşurarea de noi alegeri.

www.enigagauziya.md