Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriChişinău2005Curier electoral

Curier electoral din 20 octombrie 2005

|versiune pentru tipar|

Documente CEC

Comisia Electorală Centrală a aprobat modelul buletinelor de vot pentru alegerile noi care vor avea loc la 27 noiembrie curent în municipiul Chişinău şi o serie de localităţi din republică. Pentru prima dată, la apropiatele alegeri va fi aplicat cuponul detaşabil al buletinului de vot, în conformitate cu modificările introduse recent în Codul electoral.

CEC a dat publicităţii proiectul Codului de conduită privind modul de desfăşurare şi reflectare a campaniei electorale, convenţie care urmează a fi încheiată între concurenţii electorali şi reprezentanţii mass-media privind modul de desfăşurare şi de reflectare a campaniei electorale care să excludă lezarea demnităţii şi imaginii concurenţilor electorali.

Patria-Rodina-Ravnopravie propune

Blocul electoral “PATRIA-РOДИНА-РАВНОПРАВИЕ” şi-a prezentat poziţia asupra alegerilor noi din 27 noiembrie 2005 şi cu privire la înregistrarea candidatului blocului electoral la funcţia de primar general al capitalei. În opinia consiliului coordonator al blocului, neîncrederea locuitorilor capitalei faţă de puterea de stat, inclusiv cea municipală, s-a majorat brusc.

Comunicatul de presă difuzat astăzi întitulează poziţia blocului electoral şi a candidatului lui astfel: “Pentru drepturile chişinăuienilor în baza legalităţii, ordinii şi dreptăţii sociale”. Ea presupune şi următoarele: