Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriChişinău2005Curier electoral

Curier electoral din 10 noiembrie 2005

|versiune pentru tipar|

Partidul Democrat îl susţine pe Vasile Ursu

Într-un comunicat al Partidului Democrat se anunţă că formaţiunea respectivă va susţine candidatura lui Vasile Ursu la funcţia de primar general al municipiului Chişinău la alegerile locale din 27 noiembrie 2005. În comunicat se anunţă că “decizia respectivă a fost influenţată de neangajarea politică a lui Vasile Ursu, precum şi de necesitatea de a consolida structurile executive ale primăriei capitalei”. Anterior despre susţinerea lui Vasile Ursu au declarat reprezentanţii Partidului Comuniştilor şi ai Uniunii Centriste din Moldova.

La şedinţa Guvernului din 9 noiembrie 2005 Pavel Midrigan a fost desemnat în funcţia de membru al Comisiei Electorale Centrale. Guvernul şi Preşedintele Republicii Moldova au dreptul să numească cîte un reprezentant la CEC, alţi 7 membri ai Comisei urmînd să fie numiţi de Parlament în timpul apropiat.

La şedinţa Parlamentului din 10 noiembrie 2005 deputatul fracţiunii “Alianţa Moldova Noastră” Alexandru Lipcan a făcut o interpelare în adresa CEC, cu solicitarea de “a da aprecierĺ susţinerii declarate de Preşedintele ţării candidatului pentru funcţia de primar general Vasile Ursu şi reflectării de către mass-media publică a respectivelor declaraţii de susţinere”. La aceeaşi şedinţă, alt deputat AMN Anatol Ţăranu a cerut Procuraturii să verifice legalitatea înregistrării lui Vasile Ursu, sub pretextul că dosarul nu a fost verificat suficient de Consiliul electoral municipal.