Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriChişinău2011DeclaraţiiDorin Chirtoacă

Dorin Chirtoacă în top 3 cei mai influenţi politicieni

|versiune pentru tipar| Dorin Chirtoacă, 5 mai 2011

Primarul municipiului Chişinău, Dorin Chirtoacă, s-a clasat în premieră pe locul trei în topul “50 cei mai influenţi politicieni din luna aprilie”, elaborat de către Centrul de cercetări strategice şi consultanţă politică “Politicon”. Dorin Chirtoacă s-a ales cu 171 de puncte şi trei note de zece din partea experţilor.

“Apariţia pe locul trei în acest top a lui Dorin Chirtoacă nu este o surpriză, întrucât acesta este indiscutabil unul din cei mai văzuţi politicieni în prezent şi este perceput de experţi drept un favorit al campaniei electorale”, a spus Anatol Ţăranu, Preşedintele Centrului de cercetări strategice şi consultanţă politică “Politicon”.

Pe poziţia a 8-a în topul celor mai influenţi politicieni din luna aprilie, cu 145 de puncte, s-a situat Preşedintele PL, Mihai Ghimpu. În top 50 cei mai influenţi politicieni se mai regăsesc Ion Hadârcă (locul 20), Preşedintele Fracţiunii parlamentare PL, Oleg Cernei, consilier municipal PL, deputaţii PL Ana Guţu, Valeriu Munteanu, Corina Fusu, viceprim-ministrul Mihai Moldovanu, miniştri Anatolie Şalaru, Vitalie Marinuţa.

Topul celor 50 cei mai influenţi politicieni ai lunii este realizat în baza opiniilor a 23 de experţi politici, analişti, ziarişti şi sociologi, care le dau în fiecare lună politicienilor note de la 0 la 10. Cei 50 de politicieni au fost selectaţi din lista de 100 de participanţi, care în fiecare lună se completează cu persoane noi.

Departamentul de Comunicare şi Imagine al PL
Sursa: www.pl.md