Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriChişinău2011DeclaraţiiDorin Chirtoacă

Dorin Chirtoacă — atacat în stilul propagandei comuniste

|versiune pentru tipar| Dorin Chirtoacă, 10 mai 2011 | 

“Comuniştii sunt autorii tututor atacurilor murdare la adresa PL din ultima perioadă. Este vorba de o serie de materiale false, cu un caracter denigrator, apărute zilele trecute şi răspândite în Chişinău pe timp de noapte, care nu aparţin PL şi nu au nicio legătură cu activitatea noastră — un ziar, care se vrea o replică a ziarului Timpul, un afiş fals, ce conţine gesturi indecente, o foaie volantă cu propagandă fascistă.” Declaraţia a fost făcută de Dorin Chirtoacă, candidatul PL la funcţia de primar al muncipiului Chişinău în cadrul unui briefing susţinut astăzi.

Dorin Chirtoacă a condamnat asemenea abordări şi metode de promovare din partea oponenţilor politici, considerându-le neinspiratate. Potrivit lui Dorin Chirtoacă, afişul care conţine gestul indecent a fost prelucrat prin metode speciale computerizate, iar foaia volantă reprezintă “un fals creat cel mai probabil de comunişti pentru că ei sunt cei care de-a lungul timpului i-au etichetat pe toţi în fel şi chip, inclusiv fascişti, nazişti etc.”

Dorin Chirtoacă a menţionat că asistăm la o campanie electorală din ce în ce mai murdară. “Motivul este clar: comuniştilor le fuge pământul de sub picioare, nu au nicio şansă şi recurg la asemenea lucruri pentru a şoca cetăţenii şi a discredita oponenţii. Unde este campania electorală curată promisă chiar de comunişti?” Dorin Chirtoacă nu exclude faptul că şi în următoarea perioadă comuniştii vor lansa atacuri murdare în adresa concurenţilor electorali şi vor utiliza toate metodele în încercarea de a denigra, a discredita şi a şoca opinia publică, recurgând la montaje şi falsuri.

Totodată, Dorin Chirtoacă a precizat că cetăţenii aşteaptă să fie rezolvate problemele cu care se confruntă municipiul Chişinău, aşa cum s-a întâmplat pe parcursul celor 4 ani de activitate. “De 100 de ani ei recurg la aceleaşi metode murdare, propagandă, minciună, crimă pentru a-şi promova interesele murdare”, a spus Dorin Chirtoacă, făcând o trecere în revistă a strategiilor comuniste, folosite de-a lungul timpului — deportări, foametea organizată, exterminarea a mii de oameni în lagărele de concentrare, persecuţii, genocide, crime împotriva umanităţii, iar, ulterior, dictatură, epurări, dosare fabricate, îmbogăţiri peste noapte, monopolul economiei, dar şi torturarea tinerilor după evenimentele din aprilie 2009.

Candidatul PL la funcţia de primar al municipiului Chişinău a făcut un apel către toţi candidaţii electorali, în special către comunişti, să revină în albia unei campanii electorale corecte şi, respectiv, a unei promovări pozitive a programelor electorale pentru a găsi soluţii pentru rezolvarea problemelor locuitorilor municipiului Chişinău.

Dorin Chirtoacă l-a îndemnat pe contracandidatul comunist să renunţe la atacurile murdare. “În cazul în care candidatul nu se va debarasa de toate aceste metode, rezultă că este complice şi face parte din maşinăria murdară comunistă, care şi-a bătut joc constant de locuitorii municipiului Chişinău. Mai aşteptăm răspunsurile pe care le-am adresat contracandidatului comunist, care ţin de problemele şi respectiv soluţiile pentru locuitorii municipiului Chişinău”, a spus Dorin Chirtoacă.

În context, Dorin Chirtoacă a precizat că soluţiile propuse de comunişti sunt exact cele din perioada 2005–2006, atunci când comuniştii deţineau interimatul la primăria municipiului Chişinău, iar Voronin personal dirija cu treburile Chişinăului. “Rezultatele ni le amintim cu toţii: datorii de 700 mln lei, Lacul Valea Morilor distrus, întreprinderile în faliment, miros urât de la staţia de epurare, 4 ha de pământ pe str. Ciocârliei furate de la primărie, sediu luxos construit pe un teren de joacă al elevilor din municipiul Chişinău. Acum propun acelaşi lucru, dar sub paravanul soluţiei”, a mai declarat Dorin Chirtoacă.

Dorin Chirtoacă a solicitat autorităţilor statului să întreprindă toate măsurile legale pentru a opri activităţile care nu se înscriu într-o campanie electorală corectă, precizând că PL va continua să desfăşoare o campanie transparentă, să promoveze propriile soluţii pentru rezolvarea problemelor cetăţenilor, aşa cum face din 2007, atunci când a început modernizarea municipiului Chişinău.

Sursa: www.pl.md