Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriChişinău2011DeclaraţiiDorin Chirtoacă

Dorin Chirtoacă a discutat cu comercianţii de la Piaţa “Calea Basarabiei”

|versiune pentru tipar| Dorin Chirtoacă, 14 mai 2011

Candidatul PL la funcţia de Primar General al municipiului Chişinău Dorin Chirtoacă, însoţit de doi candidaţi la funcţia de consilieri în Consiliul Municipal Chişinău, Oleg Cernei şi Veronica Herţa, au avut o întâlnire cu comercianţii de la Piaţa “Calea Basarabiei”.

Mulţimea, adunată lângă o scenă improvizată la una dintre intrările principale ale Pieţii, s-a arătat interesată de realizările Primarului degrevat Dorin Chirtoacă.

Oleg Cernei a amintit celor prezenţi despre situaţia politică existentă în momentul preluării mandatului de Primar General de către Dorin Chirtoacă în 2007 şi blocajele opoziţiei comuniste din cadrul primăriei şi a consiliului municipal în primii doi ani de mandat a lui Dorin Chirtoacă.

“Din 2009, o dată cu venirea la putere a partidelor democratice şi până în prezent am reuşit să realizăm foarte multe pentru capitală”, a precizat Oleg Cernei.

Potrivit Directorului Direcţiei Generale Finanţe, Veronica Herţa, în pofida tuturor obstacolelor existente, s-a reuşit implementarea mai multor reforme, care, pe parcurs, a permis acumularea de fonduri pentru achitarea datoriilor, lăsate de fosta guvernare comunistă din cadrul municipalităţii, şi demararea unor proiecte importante pentru bunăstarea locuitorilor municipiului Chişinău.

Dorin Chirtoacă a răspuns la mai multe întrebări din diverse domenii, adresate de cei prezenţi la întâlnire. Primarul degrevat a precizat că vor fi identificate soluţii pentru rezolvarea tuturor problemelor expuse de către cei adunaţi.

La sfârşitul discuţiei Dorin Chirtoacă a vizitat tarabele din Piaţa “Calea Basarabiei”, discutând cu fiecare comerciant şi notându-şi cele mai strigente probleme ale acestora, asupra cărora va reveni în următorul său mandat.

Primarului degrevat i-au fost adresate laude pentru activitatea sa din partea comercianţilor de la Piaţa “Calea Basarabiei”, primind şi un buchet de flori din partea susţinătorilor.

Departamentul de Comunicare şi Imagine al PL
Sursa: www.pl.md