Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriChişinău2011DeclaraţiiDorin Chirtoacă

Dorin Chirtoacă: Tinerii trebuie susţinuţi pentru a se realiza profesional în Republica Moldova

|versiune pentru tipar| Dorin Chirtoacă, 16 mai 2011

Dorin Chirtoacă, candidatul PL la funcţia de Primar General al capitalei, a avut astăzi o întâlnire cu studenţii şi profesorii de la Universitatea de Stat de Medicină şi Farmacie “Nicolae Testemiţanu”.

Ion Ababii, rectorul USMF, a mulţumit primarului degrevat pentru susţinerea şi receptivitatea de care a dat dovadă în cei 4 ani de mandat în vederea realizării proiectelor din domeniul educaţional. Rectorul Universităţii de Medicină a exprimat gratitudine şi pentru implicarea Primarului degrevat în soluţionarea problemei asigurării cu spaţiu locativ a cadrelor didactice. Astfel, graţie intervenţiei Primăriei Chişinău, un teren de pământ a revenit în posesia universităţii şi urmează a fi construit un bloc locativ pentru cadrele didactice.

Candidatul PL Dorin Chirtoacă a menţionat că tinerii sunt cei care trebuie să fie promovaţi şi susţinuţi de conducere, deoarece aceştia au nevoie să se realizeze profesional aici, acasă, în Republica Moldova, iar cei care vor avea de câştigat vor fi cetăţenii noştri. Dorin Chirtoacă a menţionat că, odată cu revenirea sa la primărie va continua programele pentru tineret, deja demarate, precum este “Prima casă”, amenajarea terenurilor de fitness în parcurile din capitală, conectarea tuturor instituţiilor de învăţământ la internet gratuit wi-fi, precum şi crearea a noi locuri de muncă, aceasta fiind una din priorităţile Partidului Liberal pentru tineri.

Ulterior, Dorin Chirtoacă a prezentat realizările înregistrate pe parcursul mandatului de Primar general al municipiului Chişinău, amintind despre datoriile lăsate de fosta guvernare, pe care municipalitatea a reuşit să le achite.

La finalul întâlnirii, Dorin Chirtoacă a îndemnat tinerii să voteze echipa PL, menţionând că alegerile din 5 iunie 2011 sunt decisive pentru înlăturarea definitivă de la putere a comuniştilor, care râvnesc în continuare la fotoliul de primar al capitalei. “Trebuie să participăm masiv la alegeri, mai ales voi, tinerii, cei care aţi luptat şi v-aţi dorit schimbarea, acum aceasta trebuie menţinută”, a fost mesajul de final al lui Dorin Chirtoacă.

La întâlnirea cu candidatul PL Dorin Chirtoacă au participat în jur de 500 de studenţi.

Departamentul de Comunicare şi Imagine al PL
Sursa: www.pl.md