Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriChişinău2011DeclaraţiiDorin Chirtoacă

Dorin Chirtoacă a avut o întâlnire cu angajaţii Centrului de Sănătate Publică din Chişinău

|versiune pentru tipar| Dorin Chirtoacă, 19 mai 2011

Angajaţii Centrului municipal de Sănătate Publică au apreciat eforturile şi realizările lui Dorin Chirtoacă în dezvoltarea sistemului sanitar şi modernizarea instituţiilor medicale din capitală. Totodată, ei au mulţumit pentru acordarea unui adaos de 20% la salariu în anii 2008 şi 2009, şi, ulterior, a unui ajutor material în sumă 130 lei/persoană în sfera asistenţei sociale şi a culturii, după 7ani de aşteptare. “Acestea sunt doar câteva dintre priorităţile pe care ni le-am propus şi pe care le-am realizat, dar care continuă a fi prioritare pentru următorii 4 ani”, a menţionat Dorin Chirtoacă.

Discuţia dintre candidatul PL la funcţia de Primar General şi medici a continuat cu o rundă de întrebări-răspunsuri. Cei prezenţi în sală s-au arătat interesaţi de soarta gunoiştii de la Ţânţăreni, de situaţia politică din cadrul Alianţei pentru Integrare Europeană, de parcările de la intrarea în Parcul Dendrariu şi au solicitat ca transportul public să circule şi în perimetrul străzii Valea Crucii.

Primarul degrevat Dorin Chirtoacă şi-a notat toate sugestiile şi doleanţele angajaţilor de la Centrul municipal de Sănătate Publică, menţionând că acestea vor fi realizate treptat în perioada imediat următoare. “Acum că am reuşit, după ani buni, să achităm datoriile istorice ale instituţiilor municipale, de acum încolo ne va fi mai uşor să ne axăm pe lucruri mult mai importante pentru a le realiza”, a conchis Dorin Chirtoacă.

“În perspectivă planificăm implementarea unui şir de programe de sănătate, iar pentru aceasta avem nevoie de sprijinul Primăriei. Aşa cum în primul mandat al lui Dorin Chirtoacă, Primăria municipiului Chişinău a susţinut sistemul medical din capitală, sunt convins că vom avea parte de aceeaşi receptivitate din partea autorităţilor municipale şi în continuare”, a menţionat Constantin Rîmiş, medic-şef al Centrului de Sănătate Publică din municipiul Chişinău.

La final, candidatul PL la funcţia de Primar General Dorin Chirtoacă a adresat un apel de a participa masiv la alegerile din 5 iunie 201, inclusiv pentru a schimba situaţia şi în Consiliul Municipal, astfel încât să nu mai existe piedici şi discuţii politice în cadrul şedinţelor CMC.

Departamentul de Comunicare şi Imagine al PL
Sursa: www.pl.md