Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriChişinău2011DeclaraţiiDorin Chirtoacă

Dorin Chirtoacă: Noi oportunităţi pentru tinerii specialişti

|versiune pentru tipar| Dorin Chirtoacă, 19 mai 2011

“Dacă am reuşit în capitală să facem schimbări în bine, sunt convins că vom reuşi acest lucru şi la nivel local, în celelalte localităţi din republică. Toate acţiunile realizate în Capitală în perioada 2007–2011 pot fi desfăşurate şi în localităţile de unde veniţi voi, iar pentru asta vă invit să optaţi pentru candidaţii PL”. Această declaraţie a fost făcută de către candidatul PL la funcţia de Primar General al Capitalei , Dorin Chirtoacă în cadrul unei întâlniri cu studenţii Academiei de Studii Economice din Moldova.

Dorin Chirtoacă a prezentat şirul de realizări înregistrate pe parcursul celor 4 ani de mandat, menţionând că prioritate pentru Partidul Liberal rămân a fi tinerii, care au cea mai mare nevoie de susţinere pentru a se afirma în Republica Moldova.

Dorin Chirtoacă a enumerat o serie de programe realizate şi destinate tinerilor. În acest sens, s-a referit la posibilitatea de a accesa internet gratuit wi-fi în parcurile din capitală şi în instituţiile de învăţământ, amenajarea terenurilor de sport şi fitness în parcurile din Chişinău, proiect ce urmează a fi realizat în toate sectoarele capitalei. Cel mai amplu program în acest domeniu rămâne a fi “Prima Casă”, unul avantajos pentru familiile care doresc să îşi procure locuinţe. La capitolul realizări au fost enumerate şi amenajarea terenurilor de sport în campusurile universitare, construirea a 10 terenuri de minifotbal, precum şi peste 100 de locuri de joacă pentru copii, a adăugat Dorin Chirtoacă.

Tinerii au adresat o serie de întrebări candidatului PL la funcţia de Primar General, cea mai strigentă problemă abordată fiind lipsa locurilor de muncă după absolvirea universităţii. Dorin Chirtoacă a menţionat că aceasta nu va fi o problemă atâta timp cât vor exista condiţii care să-i încurajeze pe agenţii economici să investească în capitală. Respectiv atragerea parteneriatului privat înseamnă şi crearea a locurilor noi de muncă.

La finalul discuţiei Dorin Chirtoacă a îndemnat tinerii să participe activ la alegerile din 5 iunie.

Departamentul de Comunicare şi Imagine al PL
Sursa: www.pl.md