Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriChişinău2011DeclaraţiiDorin Chirtoacă

Dorin Chirtoacă a avut o întâlnire cu oficiali europeni

|versiune pentru tipar| Dorin Chirtoacă, 19 mai 2011

Dorin Chirtoacă a avut o întâlnire cu Delegaţia Congresului Autorităţilor Locale şi Regionale al Consiliului Europei, aflată într-o vizită de documentare la Chişinău în perioada 17–20 mai 2011.

Discuţia a vizat modul în care se desfăşoară campania pentru alegerile locale din 5 iunie.

Dorin Chirtoacă a precizat că Partidul Liberal desfăşoară o campanie electorală responsabilă, acordând atenţie problemelor cu care se confruntă cetăţenii, atât în municipiul Chişinău, cât şi la nivel republican. Totodată, candidatul PL la funcţia de Primar General al municipiului Chişinău a atras atenţia oficialilor europeni asupra campaniei de denigrare îndreptată asupra sa, precizând că este vorba atât despre falsuri mediatice, cât şi despre afişe electorale, montaj video şi foto. Potrivit lui Dorin Chirtoacă, atacurile respective din partea contracandidaţilor nu au avut efectele scontate, fiind considerate simple exerciţii pentru creşterea imunităţii sale în faţa concurenţilor.

Dorin Chirtoacă s-a referit şi la o serie de intimidări şi ameninţări electorale la care sunt supuşi candidaţii PL la funcţia de primari şi consilieri, amintind de incendiul de la Străşeni în care a ars maşina candidatului la funcţia de primar, dar şi incidentul de ieri de la Cimişlia, când un membru al Comisiei Electorale Raionale a fost agresat fizic.

În finalul discuţiei, Dorin Chirtoacă a menţionat importanţa alegerii unei majorităţi democratice în Consiliul municipal Chişinău, pentru a evita situaţia când ideile bune ale primarului nu pot fi realizate din cauza blocajelor din parte consilierilor municipali.

Şefa Delegaţiei Congresului Autorităţilor Locale şi Regionale al Consiliului Europei, Britt-Marie Lovgren a mulţumit pentru informaţiile oferite, menţionând că o delegaţie lărgită din partea instituţiei pe care o reprezintă va veni în Republica Moldova la începutul lunii iunie pentru a monitoriza situaţia post-electorală.

Delegaţia Congresului Autorităţilor Locale şi Regionale al Consiliului Europei, condusă de Britt-Marie Lovgren (Suedia), se află într-o misiune pre-electorală în Republica Moldova, în contextul alegerilor generale locale din 5 iunie 2011.

Departamentul de Comunicare şi Imagine al PL
Sursa: www.pl.md