Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriChişinău2011DeclaraţiiDorin Chirtoacă

Dorin Chirtoacă: Avem o echipă puternică, care va realiza cu succes obiectivele propuse

|versiune pentru tipar| Dorin Chirtoacă, 22 mai 2011

Dorin Chirtoacă a avut o întâlnire cu locuitorii comunei Ciorescu. Împreună cu Adrian Popov, candidatul PL la funcţia de primar, au prezentat cetăţenilor echipa de consilieri ai Partidului Liberal, înscrişi în cursa electorală pentru alegerile locale din 5 iunie şi priorităţile din programul de guvernare pentru următorii patru ani de mandat.

“Avem o echipă puternică, care va realiza cu succes obiectivele propuse. Cu această echipă intenţionăm să mergem cot la cot şi împreună cu Consiliul municipal Chişinău şi Consiliul local al comunei Ciorescu să implementăm reformele necesare pentru modernizarea şi dezvoltarea durabilă a comunei Ciorescu”, a subliniat Dorin Chirtoacă în discursul său.

Candidatul PL Adrian Popov şi-a prezentat platforma electorală şi a trasat priorităţile la care se angajează împreună cu echipa sa de consilieri pentru următorii patru ani. “Ne dorim modernizarea transportului public până la un nivel european, modernizarea localităţii şi înnoirea infrastructurii locale. Performanţa va trebui să caracterizeze activitatea primăriei în următorii patru ani”, a conchis Adrian Popov.

Dorin Chirtoacă a enumerat o serie de programe şi proiecte realizate în decursul mandatului său de Primar General al municipiului Chişinău. A menţionat posibilitatea de a accesa internet gratuit wi-fi în parcurile din capitală, proiect ce urmează a fi extins în toate parcurile din Chişinău. Totodată, a prezentat şi proiectele de amenajare a terenurilor de sport în campusurile universitare, a terenurilor de fitness în parcurile din municipiu, construirea a 10 terenuri de minifotbal, precum şi peste 100 de locuri de joacă pentru copii.

Referindu-se la proiectele realizate în comuna Ciorescu, Dorin Chirtoacă a menţionat că bugetul localităţii s-a majorat, în pofida faptului că bugetul municipal este în descreştere. În 2011 bugetul comunei Ciorescu constituie 12 milioane lei, comparativ cu 2007, când era 6 milioane lei. Printre realizările înregistrate de autorităţile municipale în această localitate se numără: reparaţia staţiei de epurare, a centrului de sănătate, apeductului. Totodată, pentru 2011 sunt alocate surse financiare pentru reparaţia geamurilor la Liceul “Nicolae Bălcescu”. Finanţarea instituţiilor bugetare, salarizarea funcţionarilor publici şi achitarea serviciilor publice, precum şi întreţinerea drumurilor, iluminatul public sunt alte cheltuieli pe care Primăria Chişinău le suportă.

Tot ieri, în comuna Ciorescu a fost inaugurat un teren de baschet, amenajat şi modernizat de tinerii liberali din comună. Dorin Chirtoacă s-a alăturat tinerilor, jucând primul meci pe stadionul amenajat.

Departamentul de Comunicare şi Imagine al PL
Sursa: www.pl.md