Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriChişinău2011DeclaraţiiDorin Chirtoacă

Dorin Chirtoacă: Împreună vom construi o capitală europeană

|versiune pentru tipar| Dorin Chirtoacă, 23 mai 2011

Dorin Chirtoacă, candidatul PL la funcţia de Primar General al municipiului Chişinău, a avut o întâlnire cu studenţii şi profesorii Institutului Internaţional de Management din capitală.

În cadrul acestei întâlniri tinerii au avut posibilitatea de a aborda o serie de probleme cu care aceştia se confruntă, primarul degrevat menţionând că a susţinut şi va susţine în continuare tinerii. Studenţii au dorit să afle când vor create noi locuri de muncă şi când va fi exclusă cerinţa ca fiecare tânăr să aibă minim 3 ani de experienţă pentru a fi angajat.

Referitor la crearea noilor locuri de muncă, Dorin Chirtoacă a menţionat că este nevoie, în acest sens, de desfăşurarea parteneriatului public privat. “Avem deja o listă formată din 10 parteneri. În viitorul apropiat, tinerilor le va fi mult mai uşor să se angajeze aici, în capitală”, a precizat Dorin Chirtoacă.

În privinţa cerinţei ca tinerii să aibă 3 ani de experienţă în momentul angajarii, Dorin Chirtoacă a menţionat că urmează a fi finalizate procedurile în acest sens, deoarece respectiva prevedere este “una sovietică, care va fi exclusă de îndată ce vor apărea mai multe locuri de muncă”.

Tinerii au vrut să afle dacă va avea loc o dezbatere publică între Dorin Chirtoacă şi contracandidatul comunist, arătându-se interesaţi să participe şi ei, pentru a adresa o serie de întrebări.

În finalul întâlnirii, Dorin Chirtoacă a îndemnat tinerii să voteze atât pentru candidatura Primarului General al municipiului Chişinău din partea PL, cât şi pentru echipa PL în Consiliul municipal, care îşi propune să realizeze proiecte de modernizare a capitalei.

“Mă bazez pe conştiinţa voastră. Voi, tinerii, aţi demonstrat în 2007, în aprilie şi iulie 2009, dar şi în 2010 că nu putem vorbi de o schimbare, dacă nu ne implicăm masiv pentru a construi împreună o capitală şi o republică europeană”, a precizat Dorin Chirtoacă.

Rectorul Institutului de Management, Valentin Răileanu, a precizat că va susţine candidatura lui Dorin Chirtoacă, acordându-i vot de încredere pentru a continua reformele demarate în capitală.

La întâlnirea de la Institutul Internaţional de Management au participat şi candidaţii PL în Consiliul municipal Vasile Grama şi Veronica Herţa.

Departamentul de Comunicare şi Imagine al PL
Sursa: www.pl.md