Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriChişinău2011DeclaraţiiDorin Chirtoacă

Dorin Chirtoacă: PL are o serie de proiecte atractive pentru chişinăuieni

|versiune pentru tipar| Dorin Chirtoacă, 23 mai 2011

Dorin Chirtoacă a participat la o întâlnire cu bibliotecarii din municipiul Chişinău, pentru a discuta despre problemele instituţiilor în care activează şi despre implicarea conducerii municipalităţii în rezolvarea problemelor existente. Întâlnirea a avut loc la Biblioteca Municipală “B.P. Hasdeu”, cu participarea a circa 100 de specialişti în domeniul biblioteconomiei.

Salariile mici şi lipsa locuinţelor sociale au fost principalele probleme de care s-au plâns biliotecarii. Dorin Chirtoacă a subliniat că rezolvarea acestor probleme depinde de identificarea surselor financiare pentru suplimentarea veniturilor municipalităţii. “Cred că avem nevoie de doi ani pentru a încheia cu proiectele demarate şi a putea, ulterior, să ne implicăm şi în soluţionarea acestor probleme, deosebit de acute pentru unii cetăţeni”, a menţionat Dorin Chirtoacă.

Referindu-se la rezultatele primăriei înregistrate în ultimii doi ani, adică după ce au fost achitate toate datoriile acumulate în perioada comuniştilor, Dorin Chirtoacă a precizat că trebuie să i se acorde încredere şi în continuare, în următorul mandat, pentru că realizările sale sunt reale, vorbesc de la sine şi nu sunt inventate peste noapte.

“Aşa cum am reuşit să achităm datorii enorme, acumulate ani de zile la instituţiile municipale, şi pe care niciun primar până acum nu s-a avântat să le rezolve, vă asigur că împreună cu colegii mei vom realiza şi mai multe. Avem o serie de proiecte atractive pentru chişinăuieni pentru următoarea perioadă. Vorbim aici de situaţia din Parcul Valea Morilor, Programul «Prima Casă», pe care dorim să îl lărgim la nivel republicam pentru a oferi posibilitatea tuturor să îşi procure locuinţe, în baza creditelor, având ca şi garant administraţia publică locală”, a adăugat Dorin Chirtoacă.

“Votaţi pentru Dorin Chirtoacă şi echipa PL la 5 iunie. Să dăm şansa acestui tânăr să realizeze lista de priorităţi care este în aşteptare de a fi demarate”, şi-a îndemnat colegii Lidia Culicovschi, directorul Bibliotecii municipale “B.P. Hasdeu”.

La întâlnire a fost prezent şi scriitorul Ion Hadârcă, deputat, Preşedintele fracţiunii parlamentare PL.

Departamentul de Comunicare şi Imagine al PL
Sursa: www.pl.md