Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriChişinău2011DeclaraţiiDorin Chirtoacă

Dorin Chirtoacă: Chişinăul va deveni capitala sănătăţii

|versiune pentru tipar| Dorin Chirtoacă, 25 mai 2011

“În următorul mandat ne propunem să continuăm proiectele demarate pentru dezvoltarea situaţiei economice din capitală şi respectiv modernizarea acesteia. Am alături o echipă tânără, competentă şi onestă, ceea ce este foarte important pentru asigurarea unei activităţi transparente în cadrul Primăriei”, a menţionat candidatul PL la funcţia de Primar General al municipiului Chişinău Dorin Chirtoacă la întâlnirea cu medicii din sectorul Ciocana.

Cadrele medicale s-au arătat mulţumite de activitatea municipalităţii şi s-au referit la importanţa reformelor implementate în ultimii ani în capitală.

“Este meritul vostru, al chişinăuienilor, pentru că aţi susţinut reforma în transportul electric. Mesajul din spatele troleibuzelor «Chişinăuieni, este meritul dumneavoastră» confirmă faptul că am realizat împreună acest obiectiv”, a menţionat Veronica Herţa, candidat PL la funcţia de consilier municipal.

Cei prezenţi în sală au vrut să afle cum va susţine Primăria medicii de familie după alegerile din 5 iunie. Primarul degrevat a precizat că acest aspect reprezintă una dintre priorităţile echipei liberale. Dorin Chirtoacă a amintit, în context, despre investiţiile de la Spitalul Clinic Municipal pentru copii “V. Ignatenco” şi deschiderea departamentului de urgenţă, închis deja de 20 de ani, care a ajuns să fie cel mai modern din întreaga republică.

Dorin Chirtoacă a subliniat că, pe parcursul anilor 2008 — 2011, în instituţiile medicale municipale au fost efectuate un volum de lucrări de reparaţii capitale în valoare totală de peste 21 milioane. Este vorba de renovarea utilajului medical la Spitalul Clinic Municipal nr. 1, Maternitatea Municipală nr. 2, dar şi de reparaţii capital la Centrele de Sănătate din comunele Bubuieci şi Ciorescu.

“Pentru viitor vom susţine şi asociaţiile medicale teritoriale, în măsura posibilităţilor financiare. Acest sector este foarte important pentru cetăţeni, iar Chişinăul trebuie să devină o capitală a sănătăţii pentru toţi locuitorii săi”, a mai spus Dorin Chirtoacă.

La întâlnire au fost prezente peste 250 de cadre medicale din sectorul Ciocana.

Departamentul de Comunicare şi Imagine al PL
Sursa: www.pl.md