Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriChişinău2011DeclaraţiiDorin Chirtoacă

Dorin Chirtoacă: Chişinăul trebuie să fie o capitală culturală

|versiune pentru tipar| Dorin Chirtoacă, 26 mai 2011

Dorin Chirtoacă însoţit de Lucia Culev, şefa direcţiei Cultură din cadrul Primăriei municipiului Chişinău a vizitat Şcoala de Arte “V. Poleacov”, unde a avut o întâlnire cu profesorii de la şcolile de artă din capitală.

Dorin Chirtoacă a apreciat realizările direcţiei Cultură, precizând că pe parcursul a patru ani au fost puse pe picioare o serie de proiecte ambiţioase care au ameliorat situaţia în acest domeniu.

“Chişinăul trebuie să fie o capitală culturală, vom susţine toate proiectele ce vor veni la municipalitate, vom investi în cultură, avem nevoie de o generaţie sănătoasă. Ca să realizăm acest lucru avem nevoie de susţinerea voastră, dorinţă avem, ambiţie la fel, trebuie să continuăm proiectele începute şi în paralel să demarăm altele noi” a precizat Dorin Chirtoacă.

Lucia Culev a vorbit despre situaţia critică din domeniul culturii de acum patru ani, remarcând efortul pe care la depus municipalitatea pentru soluţionarea problemelor stringente.

“S-au renovat sălile din incinta mai multor şcoli de artă, s-au schimbat geamurile şi uşile, s-a instalat un nou sistem de încălzire, am reuşit să cumpărăm instrumente muzicale pentru o parte din şcolile de muzică. Nu am reuşit să rezolvăm problemele tuturor instituţiilor, e imperativ ca în următorii patru ani să continuăm reformele pe care le-am iniţiat”.

Dorin Chirtoacă a răspuns la întrebările celor prezenţi, menţionând că nu vrea să facă promisiuni electorale, fiindcă nu îi este caracteristic. I-a îndemnat pe cei adunaţi în sală să opteze nu doar pentru candidatura sa la funcţia de primar dar şi pentru echipa PL din CMC pentru a reuşi fără obstacole politice să fie realizate toate proiectele propuse.

La final candidatul PL a primit un buchet de flori din partea profesorilor, fiind aplaudat pentru rezultatele înregistrate în pofida piedicilor şi presiunilor la care a fost supus, asigurându-l că merită să fie susţinut nu doar de profesori şi intelectuali ci de întreaga capitală.

Departamentul de Comunicare şi Imagine al PL
Sursa: www.pl.md