Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriChişinău2011DeclaraţiiDorin Chirtoacă

Programele de tineret — prioritate pentru PL

|versiune pentru tipar| Dorin Chirtoacă, 26 mai 2011

“Vă sunt recunoscător pentru faptul că sunteţi alături de mine de fiecare dată şi susţineţi reformele promovate de echipa PL. Datorită vouă am demarat aceste proiecte pentru că programele de tineret reprezintă o prioritate pentru PL. Sunteţi viitorul acestei ţări şi trebuie investite toate resursele în tânăra generaţie pentru a rămâne acasă, în Republica Moldova”. Acesta a fost mesajul lui Dorin Chirtoacă, candidatul PL la funcţia de Primar General al municipiului Chişinău, adresat studenţilor Universităţii de Stat de Medicină şi Farmacie “Nicolae Testemiţanu” din Chişinău.

Dorin Chirtoacă şi-a prezentat programul electoral şi priorităţile la care se angajează de îndată ce va reveni la Primărie pentru următorul mandat. Tinerii au precizat că sunt informaţi în privinţa realizărilor Primarului Dorin Chirtoacă şi apreciază eforturile depuse în perioada 2007–2011, în pofida piedicilor şi blocajelor din partea fostei guvernări comuniste.

De asemenea, cei prezenţi în sală au mulţumit pentru programele de tineret derulate de Primărie, în special, pentru proiectul “Prima Casă”, care oferă condiţii mult mai avantajoase comparativ cu cele existente pe piaţa imobiliară.

Candidatul PL a precizat că vor fi continuate şi extinse proiectele de acces la internet gratuit wi-fi în parcuri şi instituţii de învăţământ, precum şi de amenajare a terenurilor de fitness în parcuri. Totodată, echipa PL îşi propune pe viitor extinderea programului “Prima Casă” la nivel republican, pentru a oferi posibilitate şi celor din teritoriu să beneficieze de locuinţă proprie. “Urmează să negociem cu instituţiile bancare pentru a mai reduce din condiţiile impuse de acest program, respectiv, pentru a oferi posibilităţi şi mai optime pentru tineri”, a mai adăugat Dorin Chirtoacă.

La finalul întâlnirii, studenţii au avut ocazia să adreseze întrebări candidatului PL la funcţia de Primar General al municipiului Chişinău. Cei mai mulţi dintre tineri s-au referit la subiectul creării locurilor de muncă.

Dorin Chirtoacă a precizat că programul său electoral prevede crearea a 20 de mii de locuri de muncă în următorii 4 ani, prin atragerea parteneriatului public-privat. Un exemplu, în acest sens, ar fi asamblarea troleibuzelor în Chişinău, fapt ce va piermite tinerilor tehnicieni să se angajeze în capitală.

“Avem nevoie de susţinerea voastră şi în continuare. Optaţi şi pentru echipa PL în Consiliul municipal Chişinău, pentru a avea posibilitatea, fără multe discuţii politice, să punem în aplicare proiecte ce sunt pe lista de aşteptare”, a menţionat Dorin Chirtoacă.

La această întâlnire au participat în jur de 300 de studenţi.

Departamentul de Comunicare şi Imagine al PL
Sursa: www.pl.md