Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriChişinău2011DeclaraţiiDorin Chirtoacă

Fiţi mesageri civici! Victoria din primul tur înseamnă scutirea capitalei de cheltuieli suplimentare

|versiune pentru tipar| Dorin Chirtoacă, 26 mai 2011

Proiectele de colaborare dintre Primăria municipiului Chişinău şi Compania “StarNet”, precum şi rezultatele obţinute în prima fază de cooperare cu municipalitatea au fost subiectele discutate în cadrul unei întâlniri a Primarului degrevat Dorin Chirtoacă cu angajaţii Companiei “StarNet”.

Dorin Chirtoacă a amintit despre parteneriatul dintre Primărie şi “StarNet” prin care s-a reuşit conectarea la internet gratuit wi-fi a instituţiilor de învăţământ din capitală şi unele parcuri municipale. “A fost ideea venită din partea unui tânăr, iar Primăria nu a întârziat să o susţină. Ne propunem ca împreună cu Compania «StarNet» să extindem acest proiect în toată capitala, deoarece suntem în secolul informaţiei, iar tinerii au nevoie să fie în pas cu ultimele noutăţi — fie în parc sau la cămin, la liceu sau la universitate”, a menţionat Dorin Chirtoacă.

Potrivit candidatului PL la funcţia de Primar General, sunt multe proiecte care necesită a fi implementate, precum şi tineri specialişti care sunt capabili să le realizeze. “Avem creiere tinere, care nasc idei atractive şi ambiţioase, şi ar fi păcat să le lăsăm de izbelişte acum când ne dorim integrarea în Uniunea Europeană”, a precizat Dorin Chirtoacă.

Ulterior, Dorin Chirtoacă s-a referit la priorităţile pentru următorul mandat, prezentând echipa PL de consilieri municipali cu care va putea să realizeze platforma sa electorală — o echipă tânără, puternică, bine pregătită, onestă, din care fac parte profesionişti adevăraţi.

“Nu îmi doresc ca după alegeri cineva să trădeze din nou, aşa cum s-a întîmplat la 4 aprilie 2005 şi să se formeze coaliţii cu comunişti. Acest fapt nu va duce decât acolo de unde am pornit în 2007 — datorii, faliment şi criză”, a specificat Dorin Chirtoacă.

Candidatul PL la funcţia de Primar General i-a îndemnat pe cei prezenţi să participe activ la algerile din 5 iunie şi să voteze echipa PL în Consiliul municipal. “Să nu mizaţi la alegeri pe participarea vecinului, soţului sau soţiei, deoarece nu este deajuns doar voturile lor. Victoria noastră în aceste alegeri din primul tur de scrutin înseamnă scutirea capitalei de cheltuieli în plus. De aceea vă rog să ieşiţi masiv la vot, să deveniţi în această perioadă mesageri civici şi convingeţi cât mai multă lume să iasă la vot şi să opteze pentru unul din partidele democratice, în cazul în care nu le place de Chirtoacă sau PL”, a mai spus Dorin Chirtoacă.

La întâlnire au participat în jur de 200 de angajaţi ai Companiei “StarNet”.

Departamentul de Comunicare şi Imagine al PL
Sursa: www.pl.md