Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriChişinău2011DeclaraţiiDorin Chirtoacă

Dorin Chirtoacă: “Apă Canal” a devenit rentabilă datorită reformelor

|versiune pentru tipar| Dorin Chirtoacă, 27 mai 2011

Instalarea geotuburilor la Staţia de epurare şi rezolvarea problemei mirosului urât din capitală, schimbarea materialului de filtrare a apei, noi investiţii în staţia de tratare a apelor uzate şi achitarea datoriilor de la CET 1 şi CET 2. Acestea sunt rezultatele obţinute de Dorin Chirtoacă în cei patru ani de mandat la cârma primăriei Chişinău, a menţionat directorul Apă Canal, Constantin Becciev în discursul său.

Candidatul PL, Dorin Chirtoacă a mulţumit pentru aprecieri şi a precizat că toate aceste lucruri nu ar fi fost realizate fără susţinerea chişinăuienilor, care au acceptat în final reformele mai puţin populare. “Lista de realizări poate continua, dar priorităţie sunt şi mai importante, am alături o echipă de specialişti din toate sferele de activitate cu care mă mândresc şi sunt convins că vom reuşi mult mai mult. Nu spun că după 4 ani vom scăpa de greutăţi şi probleme, dar pot să vă asigur că vom continua să le rezolvăm, aşa cum am făcut-o până acum”.

Constantin Becciev a ţinut să sublinieze că rezultatele obţinute puteau fi realizate până în 2007. Însă nimeni din primarii care s-au perindat prin primăria din capitală nu a dorit să îşi asume responsabilitatea, pentru a nu pierde electoratul. “Dorin Chirtoacă a asigurat o transparenţă totală în activitate sa, implementând reforme curajoase, pentru a scoate instituţia din pragul falimentului, asigurând toată susţinerea financiară şi morală şi mai puţin, chiar deloc aş spune, s-a gîndit la voturi”.

“Cu susţinerea consilierilor liberali am reuşit să obţinem un grant nerambursabil pentru implementarea programului de tratare a apelor uzate, de aceea trebuie să susţinem în continuare acest tânăr. Dorin Chirtoacă mai are multe de realizat, trebuie să asigurăm cu apă potabilă toţi locatarii şi suburbiile din regiunea capitalei, iar fără susţinerea şi dorinţa primăriei şi fără voturile unei majorităţi liberale în CMC nu vom reuşi”, a precizat Oleg Cernei, prezent şi el la întâlnire.

La eveniment au fost prezenţi în jur de 700 de angajaţi, reprezentanţii OSCE în Republica Moldova, precum şi o echipă de experţi din România care timp de 3 săptămâni s-au aflat la Chişinău, pentru a evalua situaţia de la întreprinderea Apă Canal. Specialiştii au apreciat la nivel înalt transparenţa în activitatea acestei instituţii, investiţiile făcute la Staţia de epurare şi au venit cu unele recomandări de îmbunătăţire a sistemului de aprovizionare cu apă.

Departamentul de Comunicare şi Imagine al PL
Sursa: www.pl.md