Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriChişinău2011DeclaraţiiDorin Chirtoacă

Dorin Chirtoacă: Deportările comuniştilor au lovit şi în familia mea

|versiune pentru tipar| Dorin Chirtoacă, 31 mai 2011

“Cunosc foarte bine ce înseamnă să fii victimă a unui regim totalitar. Tatăl meu, Ion Chirtoacă, a fost deportat când avea 7 ani, împreună cu buneii în Siberia şi doar în 1989 statul ne-a restituit ceea ce a mai rămas din casa părintească de la Ignăţei, Rezina”, a declarat Dorin Chirtoacă, candidatul PL la funcţia de Primar General al Municipiului Chişinău în cadrul unei întâlniri cu mai mulţi membri ai Asociaţiei Foştilor Deportaţi şi Deţinuţi Politici din Moldova. Evenimentul a avut loc la Pretura sectorului Buiucani din capitală.

Discursul lui Dorin Chirtoacă a fost unul laconic şi lipsit de promisiuni electorale.

“Suntem în plină campanie electorală şi nu cred că mai există un semn de întrebare pe cine trebuie de ales la 5 iunie. Important este să obţinem victoria din primul tur, pentru a face economii şi a nu cheltui bani suplimentari pentru organizarea unui al doilea tur de scrutin. Comuniştii au experienţă de luptă politică, de zeci de ani, iar democraţia din Republica Moldova abia se înfiripează, cu adevărat. Opoziţia va mobiliza toate resursele umane şi administrative, posturile de televiziune şi ziarele de buzunar, bârfele şi acuzaţiile lipsite de temei în adresa noastră, pentru a-şi menţine rezultatele de altă dată, în vederea obţinerii unui număr suficient de membri în Consiliul municipal. Ar fi posibilă realizarea acestui vis al comuniştilor, doar cu o singură condiţie — dacă electoratul democratic va fi pasiv şi nu se va prezenta la scrutin”, — a mai spuse Primarul degrevat al capitalei.

Dorin Chirtoacă s-a referit la realizările Primăriei în 2007–2009, chiar dacă au existat blocaje masive din partea comuniştilor. În context, au fost enumerate o serie de realizări: înlăturarea mirosului neplăcut de la Staţia de epurare, moştenit de la comunişti; s-au construit peste 100 de locuri de joacă pentru copii; a fost salvat lacul din parcul Valea Morilor, iar locuitorii capitalei se vor bucura în curând de o zonă extraordinară de agrement; s-au efectuat modificări pentru unele rute de transport public; peste o sută de troleibuze noi vor circula din toamnă pe străzile capitalei şi sunt asigurate compensaţii pentru călătoriile în transportul public pentru zeci de mii de persoane.

“Am putea enumera realizările necontenit, căci avem în spate patru ani de muncă. Nu voi face promisiuni gratuite nici în continuare: am muncit până acum şi vom munci în continuare, spre binele chişinăuienilor şi oaspeţilor capitalei Republicii Moldova”, a menţionat Dorin Chirtoacă.

Membrii Asociaţiei Foştilor Deportaţi şi Deţinuţi Politici din Moldova şi-au exprimat acordul faţă de politicile de guvernare în capitală şi schimbările pozitive din ultimii patru ani, fiind convinşi că schimbările vor fi duse şi mai departe, până la capăt.

Departamentul de Comunicare şi Imagine al PL
Sursa: www.pl.md