Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriChişinău2011DeclaraţiiDorin Chirtoacă

Dorin Chirtoacă: Locuitorii Capitalei susţin cu mai mare deschidere proiectele şi acţiunile PL

|versiune pentru tipar| Dorin Chirtoacă, 2 iunie 2011

Dorin Chirtoacă, candidatul PL la funcţia de Primar General al municipiului Chişinău, împreună cu echipa de candidaţi la funcţia de consilieri municipali, au susţinut o conferinţă de presă de totalizare privind desfăşurarea campaniei electorale pentru alegerile generale locale din 5 iunie 2011.

Candidatul PL la funcţia de Primar General Dorin Chirtoacă şi candidaţii PL la funcţia de consilieri municipali au anunţat că au desfăşurat peste 1 000 de întâlniri electorale cu locuitorii tuturor sectoarelor municipiului Chişinău şi a suburbiilor. Peste 100 000 oameni au participat la respectivele întâlniri, la care au fost abordate rezultatele atinse pe parcursul celor 4 ani de activitate şi proiectele pentru următorul mandat.

“În urma acestor întâlniri ne-am convins încă odată că locuitorii municipiului Chişinău susţin cu mai mare deschidere programul şi acţiunile noastre şi manifestă un sprijin şi o susţinere mai mare faţă de proiectele noastre, comparativ cu acum 4 ani, lucru care evident ne bucură. Asta ne arată că acţiunile PL sunt acţiuni corecte şi corect promovate”, a precizat Dorin Chirtoacă.

Totodată, echipa PL a adus la cunoştinţa cetăţenilor despre faptul că în cei 4 ani de mandat a fost atins nivelul de rentabilitate a municipiului. S-a rezolvat problema mirosului neplăcut de la Staţia de epurare, a fost amenajat lacul din parcul Valea Morilor, au fost procurate 102 troleibuze noi, au fost instalate 100 locuri de joacă pentru copii, a fost procurat utilaj medical, au fost acordate compensaţii la căldură şi transport şi au fost finanţate suburbiile municipiului Chişinău cu cea mai mare sumă din istoria capitalei. Toate aceste rezultate au fost atinse în condiţiile unei scăderi a veniturilor municipiului Chişinău, a unui buget actual mai mic decât acum 4 ani. “Chiar dacă aceste rezultate au fost atinse în condiţii dificile, am demonstrat că se poate”, a spus Dorin Chirtoacă.

Ulterior, candidatul PL la funcţia de Primar General al capitalei Dorin Chirtoacă s-a referit la programul pentru următorii 4 ani şi anume la cele 5 priorităţi asumate de echipa PL. Este vorba de dezvoltarea economică a capitalei pentru a fi create noi locuri de muncă, modernizarea infrastructurii pentru a avea transport public nou, drumuri mai bune, conectare la apeduct şi canalizare în proporţie de sută la sută şi un iluminat nou pe bază de tehnologii modern. O altă prioritate este reabilitarea fondului locativ şi crearea condiţiilor mai bune în cartierele oraşului. Totodată, echipa PL îşi propune creşterea alocaţiilor pentru suburbiile din componenţa municipiului, astfel încât să fie micşorată diferenţa de nivel de trai între sate şi oraşe, iar categoriile social-vulnerabile să beneficieze în continuare de sprijinul necesar din partea autorităţilor municipal printr-un întreg pachet de servicii sociale pe care primăria Chişinău îl oferă locuitorilor municipiului. La aceste priorităţi se adaugă reconstrucţia centrului istoric al capitalei, creşterea gradului de securitate a cetăţenilor prin monitorizarea mai bună a traficului rutier şi a încălcărilor care au loc în municipiu, precum şi finalizarea proiectelor de renovare a bd. Mircea cel Bătrân, de reconstrucţie a Pieţii Centrale, construcţia şoselei de centură etc.

În acelaşi timp, DorinChirtoacă a menţionat că această campanie electorală nu a fost una tocmai curată, aşa cum promiteau unii candidaţi electorali. “Din păcate, am asistat din nou la o campanie elctorală murdară pentru că unii dintre candidaţi nu au argumente şi recurg doar la minciuni pentru promovarea propriei imagini. Cum spunea Caragiale, a fost o campanie curat-murdară: ziare şi afişe false, foi volante inventate, oameni agesaţi, panouri vandalizate, filmuleţe false, montaje video trucate, care circulă pe internet. Chiar ieri una dintre colegele noastre, liderul sectorului Buiucani Ana Vasilache a fost agresată”, a mai spus Dorin Chirtoacă.

Departamentul de Comunicare şi Imagine al PL
Sursa: www.pl.md