Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriChişinău2011DeclaraţiiDorin Chirtoacă

Dorin Chirtoacă: Pe 5 iunie trebuie să fim toţi la alegeri pentru a reconfirma cursul european al Republicii Moldova

|versiune pentru tipar| Dorin Chirtoacă, 2 iunie 2011 | 

“Pe 5 iunie nu trebuie să fim mulţi la alegeri, nu trebuie să fim nici foarte mulţi la alegeri. Pe 5 iunie trebuie să fim toţi la alegeri, pentru a confirma încă odată cursul european al Republicii Moldova şi al municipiului Chişinău, pentru a confirma încă odată că dorim un viitor mai bun pentru generaţiile viitoare, că vom continua modernizarea municipiului Chişinău şi prin aceasta vor fi rezolvate problemele care stau în faţa noastră, iar minciuna, propaganda, dictatura şi toate celelalte rele comuniste vor fi aşezate la capitolul trecut.” Este apelul lui Dorin Chirtoacă, candidat PL la funcţia de Primar General al municipiului Chişinău şi a echipei de candidaţi PL la funcţia de consilieri municipali, adresat tuturor locuitorilor municipiului Chişinău şi ai Republicii Moldova, atât susţinători ai PL, cât şi suţinători ai celorlalte partide democratice din cadrul AIE şi extraparlamentare.

“Îndemnul nostru este ca toţi să venim la alegeri şi din primul tur să confirmăm încrederea locuitorilor municipiului Chişinău pentru modernizarea municipiului Chişinău. Să alegem un Consiliu municipal demn, cu o majoritate democratică, care să asigure mai departe dezvoltarea capitalei Republiii Moldova, astfel încât, pas cu pas, să apropiem acea zi de bucurie, când fiecare se va simţi sută la sută liber, demn în tot ceea ce face, cu posibilitatea de a-şi asigura prezentul şi viitorul şi de a circula liber în spaţiul european, căci acolo trebuie să ajungem”, a mai spus Dorin Chirtoacă.

Potrivit candidatului PL la funcţia de Primar General al capitalei, alegerile din 5 iunie 201 sunt importante nu doar pentru municipiul Chişinău, ele sunt importante pentru locuitorii din toate satele şi oraşele republicii, dar şi pentru cetăţenii noştri plecaţi peste hotare, pentru tânăra generaţie, în general, pentru viitorul Republicii Moldova.

“La 5 iunie avem de ales: fie mergem înainte spre Europa, pentru copiii copiii copiilor noştri, cum spunea Ştefan cel Mare, fie înapoi spre comunism, dictatură, minciună şi hoţie, cum a fost, de fapt, de la 1940 încoace”, a mai spus Dorin Chirtoacă.

În context, Dorin Chirtoacă a declarat că adevăratul contracandidat al echipei PL nu sunt nici comuniştii şi nici reprezentantul lor pentru Primăria capitalei, ci mentalitatea învechită a cetăţenilor. “Este vorba de o mentalitate veche, ancorată în trecutul sovietic, pe care o exploatează, cu neruşinare, comuniştii în folos personal şi al atingerii unor interese de grup, de ordin financiar”, a mai spus Dorin Chirtoacă.

Referindu-se la faptul că deşi au fost înregistrate rezultate substanţiale în cei 4 ani de activitate, totuşi sunt locuitori ai municipiului Chişinău care sunt nemulţumiţi de activitatea sa, Dorin Chirtoacă a precizat că de fapt adevărul este altul. “Am ajuns la concluzia că PCRM şi susţinătorii săi nu sunt deranjaţi de faptul dacă facem sau nu ceva în muncipiul Chişinău. Comuniştii şi susţinătorii lor sunt deranjaţi de felul în care gândim, de lucrurile pe care le promovăm, de orientarea europeană a municipiului Chişinău şi a Republicii Moldova, orientarea spre libertate şi democraţie, indiferent dacă avem sau nu rezultate”, a menţionat Dorin Chirtoacă.

“Pentru că în spatele nostru nu este numai Primăria capitalei şi Consiliul municipal, ci sunt sectoarele capitalei, suburbiile municipiului, dar şi toată Republica Moldova, nu avem voie să facem niciun pas înapoi. Numai înainte pentru promovarea modernizării municipiului şi acelor lucruri care vor duce până la urmă la bunăstarea fiecărui cetăţean”, a mai precizat Dorin Chirtoacă în apelul de mobilizare la vot adresat cetăţenilor.

Departamentul de Comunicare şi Imagine al PL
Sursa: www.pl.md