Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriChişinău2011DeclaraţiiDorin Chirtoacă

Dorin Chirtoacă: Trebuie să ne mobilizăm la maxim şi să ne pregătim temeinic pentru aceste alegeri

|versiune pentru tipar| Dorin Chirtoacă, 9 iunie 2011

Dorin Chirtoacă, candidatul PL la funcţia de Primar General al municipiului Chişinău, a susţinut astăzi un briefing de presă privind rezultatele alegerilor locale din 5 iunie pentru municipiul Chişinău.

Dorin Chirtoacă le-a mulţumit tuturor alegătorilor pentru susţinerea acordată la 5 iunie, dar a subliniat că nu trebuie să uităm că mai este şi turul doi de scrutin. “Trebuie să ne mobilizăm la maxim şi să ne pregătim temeinic pentru aceste alegeri, căci este competiţia directă între opţiunea pro-europeană şi opţiunea pro-comunistă”, a precizat Dorin Chirtoacă.

Partidele din Alianţa pentru Integrare Europeană au acumulat 168 000 de voturi în comparaţie cu 159 000 de voturi acumulate de PCRM, care este în scădere faţă de alegerile precedente.

Dorin Chirtoacă a remarcat caracterul fals al acuzaţiilor aduse la adresa sa de către candidatul comunist, Igor Dodon, subliniind că minciunile comuniştilor capătă proporţii din ce în ce mai mari şi urmează o perioadă în care opinia publică va fi intoxicată cu minciuni, insinuări şi falsuri, la fel cum a fost şi în primul tur.

“Dacă primarul general ar fi fost implicat în ilegalităţi în aceşti patru ani, trebuia să fie urmărit penal şi condamnat de instanţa de judecată,ceea ce nu s-a întâmplat. Să nu uităm că din 2007 până în 2009 la putere au fost comuniştii, prin aceasta se confirmă încă odată că este vorba doar despre minciuni şi insinuări în scopuri electorale”, a declarat Dorin Chirtoacă.

Candidatul PL a remarcat că dispune de informaţii potrivit cărora PCRM pune la cale excluderea suburbiilor din componenţa municipiului Chişinău, comuniştii fiind deranjaţi de faptul că locuitorii suburbiilor au votat masiv pentru partidele democratice. Potrivit lui Dorin Chirtoacă, excluderea suburbiilor din componenţa municipiului le-ar permite comuniştilor să îşi consolideze poziţia politică în Chişinău.

Din informaţiile prezentate de Dorin Chirtoacă, numele candidatului comunist Igor Dodon şi ai altor candidaţi comunişti la funcţia de consilieri în CMC apar în câteva dosare “interesante” despre privatizările efectuate în perioada 2007–2009 de către Guvernul Greceanâi, fiind examinate de către Procuratura Generală.

“Toate aceste privatizări au fost făcute prin intermediul Agenţiei de Achiziţii Publice, care se afla în acel moment în subordinea directă a Ministerului Economiei, condus de ministrul Igor Dodon. Acestea sunt probe concrete şi nu doar insinuări, probe care arată că Igor Dodon a prejudiciat statul cu zeci de milioane de euro”, a declarat Dorin Chirtoacă.

La finalul briefingului de presă, Dorin Chirtoacă a îndemnat toţi locuitorii municipiului Chişinău să participe la vot pe 19 iunie, pentru a alege un viitor democratic şi european pentru municipiul Chişinău.

Departamentul de Comunicare şi Imagine al PL
Sursa: www.pl.md