Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriChişinău2011DeclaraţiiDorin Chirtoacă

Priorităţile în domeniul sănătăţii şi protecţiei sociale pentru municipiul Chişinău

|versiune pentru tipar| Dorin Chirtoacă, 13 iunie 2011

Candidatul PL la funcţia de Primar General al municipiului Chişinău Dorin Chirtoacă a prezentat astăzi priorităţile pentru următorul mandat în domeniile sănătăţii şi protecţiei sociale din municipiul Chişinău. Evenimentul s-a desfăşurat la Spitalul Clinic Municipal “Sfântul Arhanghel Mihail”, la el fiind prezenţi conducătorii şi cadrele medicale din instituţiile medicale municipale, ministrul sănătăţii Andrei Usatâi, viceministrul sănătăţii Mihai Magdei, directorul Direcţiei municipale sănătate Luminiţa Suveică.

Candidatul PL la funcţia de Primar General menţionează că un obiectiv major reprezintă dublarea sau chiar triplarea investiţiilor în sfera socială, inclusiv în medicină. Renovarea instituţiilor medicale municipale pentru ca medicii şi pacienţii să beneficieze de condiţii mai bune, dotarea spitalelor cu aparataj medical performant, menţinerea nivelului de investiţii în medicină, susţinerea programelor de dezvoltare, asigurarea gratuită a persoanelor care suferă de diabet zaharat cu glucometre, protezarea dentară gratuită a copiilor — sunt doar câteva dintre priorităţile în domeniul sănătăţii pe care şi le asumă Dorin Chirtoacă pentru a fi realizate în următorii patru ani.

Totodată, Dorin Chirtoacă a menţionat că aceste obiective vor fi realizate în paralel cu celelalte angajamente propuse pentru domeniul socio-economic. Este vorba de implementarea programelor de dezvoltare economică a municipiului Chişinău, reabilitarea fondului locativ, inclusiv prin continuarea programului de mansardare şi izolare termică a blocurilor de locuit, susţinerea şi în continuare a suburbiilor, crearea locurilor de muncă, renovarea parcurilor municipale de troleibuze şi autobuze etc.

Dorin Chirtoacă le-a vorbit medicilor şi despre realizările înregistrate în cei 4 ani de mandat de Primar General, menţionând că vor fi continuate proiectele de dezvoltare şi modernizare a municipiului Chişinău. În ceea ce priveşte rezultatele, candidatul PL la funcţia de Primar General a precizat că este în premieră în ultimii 20 de ani când Primăria Chişinău nu are datorii, atingând un echilibru financiar. Rezolvarea problemei mirosului neplăcut provenit de la staţia de epurare, reconstrucţia lacului Valea Morilor, procurarea celor 102 troleibuze noi, amenajarea terenurilor de joacă pentru copii, acordarea compensaţiilor pentru transport şi căldură — sunt rezultate semnificative, realizate în condiţiile în care bugetul municipal este în continuă scădere. Referitor la rezultatele înregistrate în domeniul medicinii, Dorin Chirtoacă a amintit despre procurarea aparatelor radiologice pentru instituţiile medicale municipale, reparaţia centrelor de sănătate din suburbii, inaugurarea unui departament de medicină de urgenţă la Spitalul pentru copii “Valentin Ignatenco”, cel mai modern departament de medicină de urgenţă nu doar din Chişinău, dar din întreaga republică.

Departamentul de Comunicare şi Imagine al PL
Sursa: www.pl.md