Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriChişinău2011DeclaraţiiDorin Chirtoacă

Dorin Chirtoacă — cel mai influent politician

|versiune pentru tipar| Dorin Chirtoacă, 14 iunie 2011

Dorin Chirtoacă, Primarul degrevat al municipiului Chişinău, este cel mai influent politician al lunii mai, potrivit topului elaborat de către Centrul de cercetări strategice şi consultanţă politică “Politicon”. Dorin Chirtoacă a obţinut 197 de puncte şi opt note de zece din partea experţilor, devansându-l în premieră pe prim-ministrul Vlad Filat, aflat pe primul loc ăn cele cinci luni de monitorizare.

“Chirtoacă este indiscutabil favoritul cursei. Alegerile s-au transformat în simbol politic, de rezultatul cărora depinde imaginea Republicii Moldova în exterior”, a spus Anatol Ţăranu, Preşedintele Centrului de cercetări strategice şi consultanţă politică “Politicon”.

Pe poziţia a 8-a în topul celor mai influenţi politicieni din luna mai s-a situat Preşedintele PL, Mihai Ghimpu. În top 50 cei mai influenţi politicieni se mai regăsesc Ion Hadârcă (locul 16), Preşedintele Fracţiunii parlamentare PL, Oleg Cernei (locul 20), consilier municipal PL, deputaţii PL Ana Guţu, Valeriu Munteanu, Corina Fusu, Vlad Lupan, miniştri Anatolie Şalaru, Vitalie Marinuţa.

Topul celor 50 cei mai influenţi politicieni ai lunii este realizat în baza opiniilor a 23 de experţi politici, analişti, ziarişti şi sociologi, care le dau în fiecare lună politicienilor note de la 0 la 10. Criteriile după care au fost apreciaţi politicienii sunt influenţa reală asupra deciziilor politice majore din ţară, popularitatea publică, vizibilitatea în sursele media, precum şi perspectivele politice. Cei 50 de politicieni au fost selectaţi din lista de 100 de participanţi, care în fiecare lună se completează cu persoane noi.

Departamentul de Comunicare şi Imagine al PL
Sursa: www.pl.md