Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriChişinău2011DeclaraţiiDorin Chirtoacă

Dorin Chirtoacă: Aşteptăm scuze din partea lui Dodon faţă de locuitorii oraşului Chişinău

|versiune pentru tipar| Dorin Chirtoacă, 15 iunie 2011

Dorin Chirtoacă, candidatul PL la funcţia de Primar General al municipiului Chişinău, a depus astăzi la judecătoria Râşcani o cerere de chemare în judecată pentru apărarea reputaţiei profesionale, onoarei şi demnităţii, prejudiciate de candidatul comunist Igor Dodon în dosarul troleibuzelor.

“În cadrul dezbaterilor electorale, Igor Dodon a recunoscut faptul că a depus acte false la Procuratura Generală, a falsificat Monitorul Oficial al României, a utilizat această informaţie falsă pentru a manipula opinia publică, iar prin aceste acţiuni mi-a lezat onoarea şi reputaţia profesională şi trebuie să răspundă conform legii”, a declarat Dorin Chirtoacă.

La începutul acestei săptămâni, candidatul PL la funcţia de primar al municipiului Chişinău, Dorin Chirtoacă a depus un demers la Procuratura Generală prin care solicită tragerea la răspundere a comunistului Igor Dodon. Potrivit lui Dorin Chirtoacă, candidatul comunist a făcut declaraţii false bazate pe documente falsificate în mod abuziv, care au fost făcute publice în cadrul unei emisiuni la un post privat de televiziune şi utilizate repetat în cadrul unei conferinţe de presă pe 9 iunie 2011. Aceste acţiuni ale candidatului comunist au avut drept scop discreditarea lui Dorin Chirtoacă în timpul desfăşurării campaniei electorale pentru alegerile locale din 5 iunie 2011.

“Aşteptăm scuze din partea lui Dodon faţă de locuitorii oraşului Chişinău şi cerem să fie compensate daunele morale, contravaloarea a 100 de troleibuze noi, care au un preţ de achiziţie de 12,5 mln euro. Rămânem pe poziţii că cei care încalcă legea trebuie să fie pedepsiţi, indiferent de statutul lor”, a subliniat Dorin Chirtoacă.

Departamentul de Comunicare şi Imagine al PL
Sursa: www.pl.md