Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriChişinău2011DeclaraţiiDorin Chirtoacă

Priorităţile echipei PL pentru modernizarea infrastructurii capitalei

|versiune pentru tipar| Dorin Chirtoacă, 16 iunie 2011

Dorin Chirtoacă, candidatul PL la funcţia de Primar General al municipiului Chişinău a muncit astăzi cot la cot cu angajaţii Apă Canal, pe un şantier din oraş, unde se efectuează lucrări de renovare a apeductului.

Candidatul PL a trecut în revistă realizările sale din primul mandat şi a prezentat priorităţile echipei PL pentru modernizarea infrastructurii capitalei pentru următorii patru ani.

Schimbarea în fiecare an sau construcţia a 70 de Km de reţele de apeduct, astfel încât gradul de conectare la apeduct şi canalizare a populaţiei să ajungă la 100 % în Chişinău, inclusiv în suburbii. În 2011 va fi derulat cel mai amplu proeict de extindere a apeductului şi canalizării în valoare de 10 milione de dolari, finanţat de Banca Mondială.

Reparaţia anuală a 50 Km de drumuri, în municipiul Chişinău, asfel încat în 3–5 ani să avem o înbunătăţire calitativă a drumurilor.

Înnoirea în totalitate a Parcurilor de troleibuze şi autobuze din municipiu, prin achiziţionarea a 150 de troleibuze, asamblate la Chişinău şi a 100 de autobuze.

Extinderea iluminatului public după tehnologia Led, care presupune consum de curent electric scăzut şi durata de exploatare până la 20 de ani.

Prin această acţiune am vrut să arătăm încă odată care sunt atribuţiile de bază a administraţiei publice locale cu ce ne-am ocupat timp de 4 ani şi cu ce avem de gând să ne ocupăm în următorii 4 ani şi care sunt priorităţile noastre pentru modernizarea infrastructurii municipiului Chişinău.

Departamentul de Comunicare şi Imagine al PL
Sursa: www.pl.md