Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriChişinău2011DeclaraţiiDorin Chirtoacă

Priorităţile pentru reabilitarea fondului locativ al municipiului Chişinău

|versiune pentru tipar| Dorin Chirtoacă, 17 iunie 2011

Dorin Chirtoacă, candidatul Partidului Liberal la funcţia de Primar General al municipiului Chişinău, a dat o mână de ajutor muncitorilor care efectuau lucrările de termoizolare la un bloc locativ de pe strada Lech Kaczynski.

Dorin Chirtoacă a remarcat importanţa proiectului de termoizolare a blocurilor locative, subliniind că această tehnică ar permite reducerea consumului agentului termic cu până la 40%, iar aceasta ar însemna micşorarea semnificativă a sumelor incluse în facturile pe care le achită cetăţenii.

De asemenea, candidatul PL a prezentat priorităţile pentru reabilitarea fondului locativ al municipiului Chişinău pentru anii 2011–2015. Dorin Chirtoacă a subliniat că reabilitarea fondului locativ reprezintă una dintre cele 5 priorităţi prezentate de echipa Partidului Liberal pentru dezvoltarea şi modernizarea municipiului Chişinău. Printre angajamentele asumate pentru următorul mandat se regăsesc următoarele:

  1. Reformarea modului de gestionare a blocurilor locative
  2. Continuarea programelor de mansardare şi termoizolare a blocurilor locative
  3. Renovarea căilor de acces în cartiere
  4. Amenajarea curţilor de blocuri
  5. Amenajarea parcărilor rezidenţiale
  6. Continuarea programului de amenajare a locurilor de joacă pentru copii
  7. Extinderea sistemului de iluminat public

În prezent în Chişinău sunt în derulare 70 de proiecte de termoizolare a blocurilor locative, iar pentru următorii 4 ani este prevăzută creşterea numărului de blocuri până la 500.

Departamentul de Comunicare şi Imagine al PL
Sursa: www.pl.md