Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriChişinău2011DeclaraţiiIgor Dodon

Igor Dodon: Apel de consolidare şi corectitudine către forţele politice echilibrate

|versiune pentru tipar| Igor Dodon, 26 mai 2011

Vin astăzi cu un apel de consolidare şi corectitudine către toate forţele politice echilibrate implicate în aceste alegeri locale.

Intrăm pe ultima sută de metri a campaniei electorale şi este foarte important ca cel puţin acum, la final, să demonstrăm cu toţii, în faţa cetăţenilor, demnitate şi corectitudine şi să punem accentul pe mesaje constructive, nu pe provocări, agresiuni şi critici nefondate.

Funcţia de Primar General este una gospodărească, nu una politică. Deci şi campania pentru această funcţie trebuie să se bazeze pe discutarea problemelor de gospodărire a oraşului, nu pe politizarea mesajelor la întâlniri şi în dezbateri electorale.

Stimaţi contracandidaţi electorali, sunt încă vreo 10 zile până la alegeri.

Haideţi să demonstrăm cetăţenilor, măcar pe parcursul acestor zile, că îi stimăm şi ne stimăm. Haideţi să demonstrăm că ne pasă de problemele municipiului şi să supunem dezbaterilor anume problemele reale, nu doctrinele, ideologiile şi fantasmele politice ale cuiva.

Repet, este un apel către forţele politice echilibrate din această campanie şi sper foarte mult ca acest apel să aibă un ecou pozitiv.

Este important să înţelegem că viitorul Primar General va avea de conlucrat cu toate fracţiunile din Consiliul Municipal. Şi această conlucrare de asemenea se va axa pe chestiuni de gospodărire, de finanţe publice, de proiecte de dezvoltare. Deci această conlucrare nu trebuie să fie afectată de culori politice, de supărări electorale şi de ambiţii personale.

Oamenii implicaţi în această campanie trebuie să păstreze cu toţii bunul simţ, inclusiv pentru a putea comunica amiabil şi eficient atunci când vor veni la Primărie.

Nu este bine să se confunde campania electorală cu un război electoral. Campania electorală înseamnă să lovim în probleme, nu unii în alţii. Campania se face pentru a construi un viitor comun, nu pentru a distruge ceea ce avem.

La final de campanie, nu voi cere, aşa cum procedează unii, retragerea vreunui contracandidat în favoarea mea. Înţeleg şi respect dreptul fiecăruia de a concura şi de a-şi promova mesajul, oricât de minore i-ar fi şansele. Şi le doresc tuturor un finiş de campanie onorabil.

Însă dacă cineva se va retrage din cursă, pentru a simplifica alegerea cetăţenilor şi pentru a facilita venirea la Primărie a unui primar nou, profesionist, voi aprecia acest lucru.

Mizez şi pe faptul că punctul acestor alegeri se va pune pe 5 iunie, din primul tur. De la aceasta vor avea de câştigat în primul rând chişinăuenii, municipiul în întregime.

Sursa: dodon.md