Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriChişinău2011DeclaraţiiIgor Dodon

Igor Dodon: Rezultatele exit-pollului constituie ultima încercare de a manipula opinia publică

|versiune pentru tipar| Igor Dodon, 6 iunie 2011

Rezultatele exit-pollului realizat prezentate astăzi constituie ultima încercare de a manipula opinia publică. Declaraţia a fost făcută în cadrul unui briefing de candidatul la funcţia de primar general al municipiului Chişinău din partea Partidului Comuniştilor, Igor Dodon.

“Aşa-zisul exit-poll foarte bine se încadrează în strategia ultimelor încercări de a manipula opinia publică şi de o orienta într-o altă direcţie”, a declarat Igor Dodon, relatând că ştia rezultatele acestui sondaj cu mult înainte de a fi făcute publice.

Totodată, candidatul a amintim, că în timpul alegerilor din noiembrie anul trecut acelaşi exit-poll a avut o marjă de eroare de peste 11 la sută, atribuindu-i Partidului Comuniştilor circa 27–29 la sută, în timp ce în realitate formaţiunea a acumulat cu 11–12 la sută mai mult.

Igor Dodon a solicitat observatorilor la alegeri, atât celor din partea PCRM, cât şi din partea altor formaţiuni politice să fie mult mai atenţi, deoarece unul din scopurile sondajului a fost încercarea de exercita presiuni psihologice asupra membrilor comisiilor electorale.

În acelaşi timp, el şi-a exprimat siguranţa că rezultatele oficiale, care în cel mai scurt timp vor fi deja anunţate de autoritatea oficială de stat — Comisia Electorală Centrală — vor fi radical diferite de cele prezentate la comanda unuia dintre posturile de televiziune.

Sondajul la ieşire “exit-poll” care a fost comandat de PublikaTV a arătat că candidatul la funcţia de edil al municipiului Chişinău, din partea Partidului Comuniştilor, Igor Dodon, a acumulat 41 la sută de voturi ale locuitorilor oraşului, iar actualul primar din partea partidului Liberal, Dorin Chirtoacă — 52,70 la sută.

Sursa: www.pcrm.md