Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriChişinău2011DeclaraţiiIgor Dodon

Cuvîntarea Dlui Igor DODON în cadrul briefingului de presă susţinut pe 7 iunie 2011

|versiune pentru tipar| Igor Dodon, 7 iunie 2011 | 

Stimati cetăţeni,

Îmi exprim recunoştinţa mea tuturor chişinăuenilor care m-au susţinut pe data de 5 iunie, demonstrând în acest fel că în municipiul Chişinău există o puternică dorinţă de modernizare, că se poate vota pe criterii raţionale, neideologizate, că se doreşte un profesionist la cârma capitalei.

Pe 5 iunie, datorita voturilor chisinauenilor, eu am cistigat alegerile in perimetrul orasului Chisinau, acumulind circa 53% din voturi. Este o victorie categorica, din primul tur de scrutin. O victorie care isi asteapta reconfirmarea în timpul apropiat.

Si daca nu se intimplau lucruri suspecte in cadrul unor suburbii, daca nu se intimplau lucruri suspecte in activitatea Consiliului Electoral municipal, astazi as fi vorbit cu dumneavoastra deja in calitate de Primar General de Chisinau.

Procedura de votare şi de numărare provoacă mai multe întrebări. Am acumulat un set de probe, care demonstreaza fraude serioase in cadrul unor sectii de votare atît din suburbii cît şi din or. Chişinu. Juristii nostri sunt în proces de verificare şi prezentare a acestor probe în judecată pentru a cere contestarea si organizarea alegerilor repetate în aceste circumscripţii electorale.

Astazi, pot declara cu toata convingerea — noi, echipa mea si cu mine, am cistigat aceste alegeri inca din turul I. Asteptam ca instanta de judecata sa ceara repetarea alegerilor in suburbiile unde s-au produs cele mai mari fraude.

Sau, chiar in eventualitatea unui tur II de scrutin, sunt absolut sigur ca victoria mea in aceste alegeri va fi reconfirmata in mod categoric, pe data de 19 iunie.

Ma adresez acum alegatorilor mei.

Stimati chisinaueni,

Chisinau a obtinut victorie pe 5 iunie, optind in majoritatea sa pentru un oras modern si pentru un primar profesionist. Vom repeta aceasta victorie cit de curind, iar dupa 19 iunie in Chisinau va incepe o viata noua, intr-un oras mai curat, mai bogat, mai bine amenajat.

Am incredere in sustinerea voastra repetata. Va rog sa fiti mobilizati, sa pastrati increderea in victoria noastra, sa fiti la fel de activi, consolidati si spirituali.Sa fim la fel de multi, sa fim chiar mai multi pe 19 iunie si municipiul Chisinau va cistiga, cu siguranta va cistiga un viitor mai bun.

Sursa: www.pcrm.md