Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriChişinău2011DeclaraţiiIgor Dodon

Declaraţia Dlui Igor Dodon, în cadrul briefingului de presă, 15 iunie 2011

|versiune pentru tipar| Igor Dodon, 15 iunie 2011

Hotărîrea de astăzi a Judecătoriei Centru vine să reconfirme oficial şi în mod categoric victoria PCRM în turul I al alegerilor.

Hotărîrea judecătorească demonstrează că toate argumentele partidului liberal sunt total neîntemeiate, ilegale şi tendenţioase care au doar scopul manipulării opiniei publice în interes electoral. Instanţa de judecată a arătat locul adevărat liberalilor şi domnului Chirtoacă şi a demonstrat că toate presupusele probe şi încălcări nu sunt altceva decît aberaţii. Toate celelalte învinuiri absurde ale lui Chirtoacă vor avea aceeaşi soartă ca şi decizia de astăzi şi vor fi respinse dat fiind că nu au nici un suport probatoriu.

De astăzi, noi putem declara cu toată certitudinea că în Consiliul Municipal Chişinău există o majoritate a fracţiunii PCRM.

Avem o majoritate care ne va permite aprobarea nestingherită a deciziilor importante pentru municipalitate şi alegerea în funcţii a viceprimarilor, numirea în funcţii a şefilor de subdiviziuni, de servicii publice municipale, de întreprinderi municipale, şefii secţiilor şi serviciilor municipale din subordinea consiliului, deci formarea practic a întregii structuri funcţionale a Primăriei.

Această majoritate va fi responsabilă şi de elaborarea bugetului, aprobarea şi modificarea acestuia, de toate deciziile în domeniile vitale ale oraşului — gospodăria comunal-locativă, domeniul social şi cel economic.

Totodată, existenţa unei majorităţi comuniste în Consiliul Municipal creează condiţii optime de activitate pentru un primar din partea aceleiaşi formaţiuni.

Având susţinerea majorităţii în Consiliul Municipal, eu, în calitate de Primar General, îmi voi putea onora promisiunile faţă de cetăţeni, voi face ordine în capitală, voi rezolva problemele din municipiu.

Faptul că vom deţine întreaga putere de decizie în Primăria Chişinău, ne face şi mai responsabili, şi mai motivaţi, şi mai eficienţi.

Deci există toate premizele ca noi să oferim rezultate reale pentru Chişinău, aşa cum ne-am angajat să o facem în această campanie electorală. Noi vom oferi fapte, nu vorbe.

Vă amintesc că fracţiunea nou aleasă a PCRM în Consiliul Municipal a avut săptămâna trecută o şedinţă de lucru în sediul Primăriei, unde am discutat în prealabil priorităţile activităţii noastre pentru perioada imediat apropiată. Mâine, vom avea o nouă şedinţă, iarăşi la Primărie, unde vom dezvolta discuţiile privind formatul nostru de activitate, inlcusiv vom vorbi despre problemele identificate spre soluţionare în perioada ce va urma alegerilor din 19 iunie.

Vă mulţumesc pentru atenţie şi vă aştept mâine la Primărie. Vă vom anunţa suplimentar privind ora exactă a întrunirii.

Sursa: www.pcrm.md