Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriChişinău2011DeclaraţiiIgor Dodon

Adresarea Dlui Vladimir VORONIN, Preşedinte al Partidului Comuniştilor din Republica Moldova

|versiune pentru tipar| Igor Dodon, 9 iunie 2011

Stimaţi locuitori ai Chişinăului!

Oricare ar fi viziunile Dumneavostră politice, oricare ar fi statutul social pe care îl aveţi, cu toţii Vă doriţi o capitală modernă, în dezvoltare, o capitală cu adevărat europeană.

Vă doriţi ca municipiul Chişinău să aibă un aspect de capitală, unde drumurile bune sînt complementate de parcuri amenajate, unde grădiniţele de copii, şcolile şi universităţile ar fi la modul real spaţii de educaţie şi dezvoltare, un oraş în care locurile de muncă v-ar oferi posibilitatea să vedeţi o perspectivă socială decentă pentru Dumneavoastră şi pentru cei apropiaţi vouă, iar tarifele şi preţurile nu doar să permită supraveţuirea, dar şi dreptul la o viaţă normală şi asigurată. Vă doriţi un Chişinău care să fie într-adevăr un oraş al culturii europene — un oraş al teatrelor, muzeelor şi bibliotecilor. Vă doriţi un oraş cu o protecţie socială garantată şi servicii medicale de calitate.

Şi aceste dolianţe ale Dumneavoastră sînt absolut argumentate. Pentru că vedeţi şi cunoaşteţi că alte capitale ale majorităţii statelor anume aşa şi sînt. Şi doar Chişinăul nostru, de douăzeci de ani, rămîne a fi un oraş al catastrofei sociale, o zonă a degradărilor culturale şi umanitare. De douăzeci de ani, capitala ţării noastre, este în mîinile unor persoane care nu posedă capacităţi organizaţionale pentru administrarea oraşului şi nu sînt profesionişti. De douăzeci de ani, gospodăria comunală şi toţi locuitorii municipiului sînt ostatici ai ambiţiilor politicienilor, pentru care puterea în capitală este doar un instrument pentru rezolvarea problemelor personale.

Acum, în sfîrşit, toţi Chişinăuenii au şansa de a schimba lucrurile spre bine la modul cel mai serios şi real.

Partidul Comuniştilor l-a înaintat la funcţia de Primar General pe Igor DODON, unul dintre cei mai buni administratori din ţară, un economist cu o pregătire excelentă, un manager cu experienţă, o persoană care are autoritate atît în Moldova, cît şi peste hotarele acesteia, un om care prin fapte reale şi nu cuvinte a demonstrat în repetate rînduri că poate soluţiona cele mai dificile probleme.

Sîntem siguri, că anume Igor DODON, alături de acea majoritate în consiliul municipal, care a fost deja aleasă pe data de 5 iunie, sînt capabili să scoată capitala din ruinele sociale, să readucă la viaţă economia şi gospodăria comunală a oraşului.

Stimaţi Chişinăueni!

Timpul experimentelor şi greşelilor este pe sfărşite. Chişinăul — ori devine un oraş aşa cum vi-l doriţi Dumneavoastră, ori se va adînci tot mai mult în mlaştina conflictelor permanente, a scandalurilor de corupţie şi a haosului.

Vă îndemn pe toţi să punem capăt acestui proces distrugător, şi împreună, solidar, să votam pentru Igor DODON la funcţia de Primar General şi astfel să începem numărătoarea unei istorii noi în dezvoltarea capitalei Republicii Moldova.

Vladimir VORONIN

Sursa: www.pcrm.md