Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriChişinău2011DeclaraţiiMarcel Darie

Marcel Darie propune crearea în Primăria Chişinău a unei direcţii de securitate internă

|versiune pentru tipar| Marcel Darie, 18 mai 2011

“Primărie curată — capitală renovată” este sloganul cu care merge în campania electorală candidatul Partidului Legii şi Dreptăţii, Marcel Darie, pentru funcţia de primar al Chişinăului.

Obiectivul de bază al Programului este lichidarea corupţiei în municipiul Chişinău, în special în Primărie. Astfel, potrivit lui, va fi creată Direcţia securitate internă, subordonată direct primarului general, care va avea următoarele împuterniciri: calcularea indicelui predispoziţiei coruptibilităţii funcţionarilor publici, testarea sub acoperire a funcţionarilor publici, verificarea şi expertizarea tuturor actelor eliberate de Primăria mun. Chişinău precum şi accesul direct al cetăţenilor deţinători de informaţii sau victime ale funcţionarilor corupţi şi funcţionarea reală a liniei anticorupţie.

Candidatul PLD şi-a argumentat obiectivul principal din Program prin faptul că funcţionarii din Primărie sunt unii dintre cei mai corupţi. Acesta s-a întrebat retoric din ce surse financiare un viceprimar, Nistor Grozavu, îşi poate procura o maşină de lux care valorează peste 50 mii de euro. Potrivit informaţiilor prezentate de Darie, maşina a fost înregistrată în luna ianuarie, anul curent. Marcel Darie a precizat că, îmbogăţirea subită a funcţionarilor din primărie a avut loc nu fără consimţământul primarului, Dorin Chirtoacă. “Dacă conducătorul instituţiei doreşte, corupţia pleacă din orice instituţie,dacă conducătorul nu doreşte şi nu este capabil, corupţia va exista”, a conchis candidatul PLD la funcţia de primar general al capitalei.

Amintim că, în declaraţia de avere a viceprimarului Nistor Grozavu, pentru anul 2010 figurează un apartament în mun. Chişinău de 186 m2, un garaj de peste 20 m2 şi un automobil marca Mercedes-190. Potrivit afirmaţiilor lui Marcel Darie, pentru acest apartament Grozavu a plătit 300 000 de Euro, iar achiziţia a avut loc în perioada deţinerii funcţiei de viceprimar al capitalei. Darie a menţionat că banii pentru acest apartament Nistor Grozavu i-a obţinut pe căi ilegale în cadrul Primăriei Chişinău.

Sursa: www.darie.md