Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriChişinău2011DeclaraţiiMarcel Darie

Mesajul către chişinăuieni a candidatului la funcţia de primar general, Marcel Darie

|versiune pentru tipar| Marcel Darie, 19 mai 2011

Stimaţi chişinăuieni

În alegerile din 2007 Dorin Chirtoacă ne-a promis Schimbarea. Vorbea cu pompă despre o capitală europeană, despre lupta cu nomenclatura comunistă, promovarea tinerilor la conducere, drumuri moderne, servicii comunale calitative şi ieftine, linii de troleibuze în satele din municipiul Chişinău. Promitea renovarea căminelor studenţeşti şi construcţia apartamentelor sociale.

Astăzi, după patru ani de conducere a capitalei, constatăm cu stupoare,că lucrurile nu s-au schimbat spre bine, ba chiar au degradat. Primarul a adus în parlament membri distinşi ai PCUS. În fracţiunea parlamentară şi cea municipală, PL are cei măi mulţi bătrâni. În 4 ani nici o linie de troleibuze nu a fost dată în exploatare, nici un cămin nu a fost renovat, nici un apartament social nu a fost construit. Aceasta este oare schimbarea promisă?

Mă întreb şi eu împreună cu miile de cetăţeni: de ce tarifele la căldură au crescut de 2 ori, la apă de 5 ori, la deservirea blocului de 4 ori?

De ce preţul la transportul public a crescut de două ori, şi la toamnă va creşte iarăşi? De ce au fost procurate troleibuzele de către primar prin firme intermediare, fapt ce a sporit preţul achiziţiei? De ce pe drumul “reparat” cu 20 milioane lei la Alba-Iulia au apărut gropi deja peste trei luni? De ce apartamentele sunt mai scumpe ca în Spania şi cu 30% decât o arată calculele experţilor?

Răspunsul în realitate este unul simplu. Pentru că Primăria este coruptă. Primarul a păstrat funcţionarii corupţi, în schimbul loialităţii acestora, unii devenind chiar membri PL. Clanurile familiale şi de partid Grozavu, Modîrcă, Cazacu, Boaghe etc. au instaurat fărădelegea în Primărie.

Trebuie să stârpim această caracatiţă. Numai când vom face curăţenie în Primărie, vom reuşi să facem curăţenie şi în Chişinău. Numai atunci vom trăi mai bine. Se vor micşora tarifele la căldură şi apă. Vor scădea preţurile la apartamente. Numai atunci vor veni investitorii şi vom putea avea drumuri noi, străzi iluminate, case renovate. Numai atunci vom avea o capitală cu adevărat europeană.

Sursa: www.darie.md