Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriChişinău2011DeclaraţiiRadu Buşilă

Radu Buşilă: Discursul meu

|versiune pentru tipar| Radu Buşilă, 29 aprilie 2011

Dragi prieteni,

Am ajuns la decizia de a candida la funcţia de primar general al capitalei după câţiva ani de activitate intensă alături de colegii mei din Asociaţia Juriştilor, apoi împreună cu reprezentanţii a zeci de organizaţii neguvernamentale. În acest răstimp am insistat de nenumărate ori să determinăm conducerea administraţiei municipale să îşi facă datoria.

Am primit în audienţă pentru consultări juridice şi am apărat în judecată mii de oameni, care ni s-au plâns pe abuzurile şi nedreptăţile comise de birocraţia din fruntea Chişinăului. Am întreprins o multitudine de acţiuni publice şi am cerut primăriei să rezolve problema colectării şi a stocării gunoiului din oraş. Am cerut să ni se pună la dispoziţie lista salariaţilor şi sumele pe care le primesc toţi funcţionarii primăriei. Am venit cu propuneri concerte din partea societăţii civile pentru a eficientiza modul de administrare a treburilor publice din capitală. Am propus evaluarea tuturor terenurilor şi a clădirilor care aparţin primăriei. Scopul iniţiativei noastre a fost lansarea proiectelor de dezvoltare dinamică a oraşului, de rezolvare a problemelor locative, de economisire a banilor publici. Am venit cu propuneri concrete pentru rezolvarea problemei transportului public şi a circulaţiei rutiere în ansamblu. La fel şi pentru soluţionarea problemei parcărilor în oraş.

Însă toate demersurile Coaliţiei Civice pentru o Guvernare Democratică şi Transparentă au fost ignorate de Primarul General Dorin Chirtoacă. Acum nu mai contează de ce acest tânăr promiţător de acum patru ani nu a dorit să aibă un dialog cu noi. Ceea ce contează cu adevărat este faptul că ne-am convins cu toţii că actualul primar nu poate să administreze eficient treburile în Chişinău. Ne-am săturat de vorbe goale şi de spectacole de prost gust.

Iată de ce am dat curs propunerii colegilor din Coaliţia Civică, susţinute de creştin-democraţii din capitală, de acandida la funcţia de primar. Vrem să schimbăm din rădăcină modul vicios de a administra oraşul. Încă patru ani de stagnare ar fi un preţ prea mare pentru chişinăuieni.

Vrem să aducem în primărie corectitudine, competenţă, responsabilitate şi rezultate concrete!

Vrem să punem capăt corupţiei şi birocraţiei din administraţia municipală!

Suntem hotărâţi să terminăm o dată cu promovarea persoanelor în funcţie de gradul de rudenie sau de apartenenţă de partid!

Vom institui principiul selecţiei resurselor pe bază de concurs în colaborare cu companii specializate în domeniul recrutingului!

Vom face o evaluare completă şi transparentă a terenurilor din oraş şi din suburbii, care să permită construcţia caselor de locuit pentru tinerele familii la preţuri minime, dar şi să susţinem oamenii de afaceri cu noi oportunităţi!

Suntem o echipă tânără, energică, numeroasă şi competentă!

Vom merge în fiecare casă, vom bate la fiecare uşă, vom vorbi personal cu cât mai mulţi locuitori ai capitalei!

Sunt sigur că avem puterea să convingem destui oameni să ne susţină!

Vreau să mulţumesc tuturor prietenilor şi colegilor mei pentru încredere şi pentru susţinere.

PETRU CĂ ÎMI PASĂ DE OAMENI, VOI FACE ORDINE ÎN ORAŞ, LUCRÂND CORECT ŞI RESPONSABIL!

Ştiu că împreună vom reuşi!

Doamne ajută

Sursa: radubusila.md