Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriChişinău2011DeclaraţiiSergiu Coropceanu

Declaraţia Candidatului PSD la funcţia de Primar general de Chişinău, Sergiu Coropceanu

|versiune pentru tipar| Sergiu Coropceanu, 26 aprilie 2011

Astăzi, la aniversarea a 25 de ani de la tragedia la centrala nucleară de la Cernobîl, Partidul Social Democrat, cu profund respect aduce mulţumiri acelor oameni care au salvat sănătatea naţiunii moldoveneşti de la efectele radiaţiilor atomice, în urma deteriorării staţiei.

Tragedia centralei nucleare din Japonia, or. Fukushima, la fel ca în cazul de la Cernobîl a dovedit că Patria întotdeauna îşi onorează eroii, în ciuda riscurilor personale, care sunt gata să lupte pentru siguranţa şi bunăstarea concetăţenilor lor.

Japonia este recunoscătoare atât material cât şi moral, susţinătorilor şi eroilor săi. Moldova, este mai dură şi mai rezervată în aprecierea apărătorilor naţiunii moldoveneşti de la Cernobîl.

În cazul alegerii mele ca Primar de Chişinău, îmi asum responsabilitatea de a restabili înlesnirile de a călători gratuit în transport public şi de a achita îndemnizaţii suplimentare la alocaţiile şi pensiile lunare pentru toţi, care au participat la lichidarea consecinţelor la staţia nucleară de la Cernobîl. Dumnezeu să vă aibă în pază.

Partidul Social Democrat va opta şi va obţine prezenţa cetăţenilor simpli în Consiliul municipal Chişinău pentru a restabili justiţia socială a eroilor de la Cernobîl.

Sursa: www.psdm.md