Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriChişinău2011DeclaraţiiSergiu Coropceanu

Sergiu Coropceanu va oferi premiul de un milion de lei trupei “Zdob şi Zdub”

|versiune pentru tipar| Sergiu Coropceanu, 3 mai 2011 | 

“Chişinău va deveni o capitală europeană, dacă fiecare dintre noi îşi va face lucrul său foarte bine” — a declarat candidatul la funcţia de primar de Chişinău, Sergiu Coropceanu, care la 2 mai, la ora 6 dimineaţa a petrecut delegaţia Republicii Moldova la Düsseldorf, cei care ne vor reprezenta ţara noastră la concursul european “Eurovision”, care va avea loc la Düsseldorf, Germania.

“Sunt astăzi aici, alături de voi ca să vă reamintesc că, dacă veţi câştiga concursul, în 2012, Chişinăul va fi gazda Eurovision Song Contest în Republica Moldova. Sunt cointeresat de aceasta din mai multe motive. Concursul — este un eveniment comercial. Venind la noi zeci de mii de turişti din diferite ţări, aceasta înseamnă ca mai multe hoteluri, restaurante, agenţii de turism, transportatori aerieni vor câştiga nu mai puţin de 50 milioane de lei. Postul naţional de televiziune va putea difuza concertul la cea mai înaltă calitate, fiind echipat din punct de vedere tehnic şi primind contracte de milioane. Despre ţara noastră va afla întreaga Europă, creând o imagine bună Republicii Moldova. Iar cel mai important pentru mine, în calitate de candidat la funcţia de Primar general, cointeresarea actorilor implicaţi: construcţii, afaceri, bănci, Ministerul Culturii, precum şi investirea în finisarea construcţiilor hoteluri, restaurantelor, atracţii turistice, muzee pentru oaspeţii Eurovision-ului.

Cu alegerea mea în funcţia de primar, voi face tot posibilul ca până în 2012 să transform radical centrul oraşului prin renovarea drumurilor, trotuare, reparaţii faţade clădiri şi construcţii de parcări.

În Chişinău, nu există un spaţiu special, pentru organizarea evenimentelor mari (cum ar fi Eurovision, festivalul Mărţişorului, Festivalul Vinului), fără a crea neplăceri sau nemulţumiri cetăţenilor. Este timpul de a remedia situaţia şi de a construi o astfel de locaţie. Sper că victoria voastră la Eurovision ne va ajuta să realizăm aceste proiecte. Vom dezvolta oraşul prin implementarea proiectelor care se vor răscumpăra de sine stătător şi nu, din buzunarele cetăţenilor.

Pe lângă cele sus-menţionate, vreau să vă încurajez în obţinerea victorie la Eurovision Song Contest şi promit că, dacă Eurovision Song Contest 2012 va avea loc la Chişinău, eu vă garantez un premiu de 1 milion de lei.

Cert este că nu am câştigat aşa bani, dar membrii formaţiunii social-democrate vă iubesc şi au încredere în voi, şi vă asigură îndeplinirea obligaţiei mele.”

Centrul de presă PSD