Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriChişinău2011DeclaraţiiSergiu Coropceanu

Adresare către Dorin CHIRTOACĂ, Primar general de Chişinău în exerciţiu, candidat la funcţia de Primar general de Chişinău

|versiune pentru tipar| Sergiu Coropceanu, 4 mai 2011

Stimate domnule Chirtoacă,

Mă adresez dvs. în calitate de candidat la funcţia de Primar general de Chişinău şi care în acelaşi timp sunteţi Primar general în exerciţiu.

Pe parcursul unui an, aţi încurajat divizarea societăţii prin menţinerea anticonstituţională a pietrei comemorative în Piaţa Marii Adunări Naţionale.

A fost şi continuă să fie o piatră a ruşinei atunci cînd rolul şi eroismul bunicilor, care şi-au dat viaţa pentru viitorul nostru a fost subestimat.

În ajunul celebrării aniversării a 66-sea de la Victoria în Marele Război pentru Apărarea Patriei, vă chem să daţi dovadă de înţelegere, stimă şi respect faţă de cei, care şi-au dat viaţa pentru viitorul luminos, pe care îl trăiţi şi pînă la degrevarea din funcţie şi înregistrarea oficială în calitate de concurent electoral să demontaţi această piatră menţinută ilegal.

În calitate de politicieni şi candidaţi la funcţia de Primar general de Chişinău suntem obligaţi să găsim soluţii, ca fiecare persoană să întîmpine această sărbătoare cu bucurie, fără o piatră în piaţă şi în suflet.

Sergiu Coropceanu
Candidat la funcţia de Primar general de Chişinău

Sursa: www.psdm.md