Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriChişinău2011DeclaraţiiSergiu Coropceanu

Lansarea oficiala în Campania electorala a candidatului la funcţia de primar de Chişinău Sergiu Coropceanu şi a echipei de candidaţi pentru funcţia de consilier municipal

|versiune pentru tipar| Sergiu Coropceanu, 5 mai 2011 | 

Astăzi, Partidul Social Democrat s-a lansat oficial în Campania electorală prin prezentarea Candidatului PSD la funcţia de primar al Capitalei, Sergiu Coropceanu, şi a echipei de candidaţi la funcţia de consilieri în Municipiul Chişinău. În faţa Spitalului de Urgenţă au fost prezentate obiectivele programului electoral şi acele responsabilităţi pe care şi le asumă PSD să le realizeze din momentul desemnării candidaţilor înaintaţi la funcţiile consiliului.

Sergiu Coropceanu, candidat PSD la funcţia de primar de Chişinău a asigurat că va trata Primăria de corupţie şi va asigura minimul de existenţă pentru fiecare locuitor al Chişinăului.

Potrivit lui Coropceanu unica soluţie pentru funcţionarea normală a sistemului de sănătate municipal este transferarea Spitalului de Urgenţă în subordinea Primăriei Capitalei.

De asemenea, candidatul PSD se angajează să lanseze o serie de proiecte de dezvoltare a municipiului, care prevăd încurajarea investiţiilor, modernizarea sistemului de canalizare, modernizarea complexului termo-energetic, reparaţia drumurilor, transparenţă totală în utilizarea banilor publici, precum şi creşterea nivelului de trai al locuitorilor Capitalei.

Pe lîngă Sergiu Coropceanu, mai mulţi candidaţi la funcţia de Consilieri municipali şi-au expus viziunile proprii care consideră că asigurarea minimului de existenţă pentru persoanele social-vulnerabile, pensionari, persoane cu dizabilităţi constituie unul din obiectivele esenţiale ale programului electoral. Totodată este important susţinerea tinerilor specialişti, medici, profesori, bibliotecari şi alţii trebuie să recapete încrederea în statul care este obligat să asigure condiţii şi posibilitatea de promovare a acestora, lucru care nu a fost realizat de fosta guvernare.

Programul dezvoltării sociale şi economice a municipiului, în perioada anilor 2011- 2015 este bazat pe interesul locuitorilor capitalei. Acest program presupune consolidarea chişinăuienilor în realizarea sarcinii revoluţionare de modernizare economică a municipiului, ce va spori autoaprecierea şi mândria locuitorilor mun. Chişinău pentru succesele şi realizările propriului oraş.

Partidul Social Democrat va tinde spre convingerea chişinăuienilor de a obţine încrederea în stat ca organ de decizie, în societate, în oameni, şi desigur ca în sine însuşi.

Centrul de presă PSD
Sursa: www.psdm.md