Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriChişinău2011DeclaraţiiSergiu Coropceanu

Sergiu Coropceanu este ferm convins că molizii plantaţi astăzi vor uni locuitorii Chişinăului

|versiune pentru tipar| Sergiu Coropceanu, 6 mai 2011

La iniţiativa Ambasadei Federaţiei Ruse în Moldova, Ambasadei Ucrainei în Moldova şi Ambasadei Republicii Belarus în Moldova, astăzi, 6 mai a fost desfăşurată acţiunea socială de sădire a pomilor pe teritoriul Complexului Memorial “Eternitate”. Aceasta a devenit o tradiţie ca în ajunul sărbătorii de 9 mai — Ziua Victoriei, să fie plantaţi diferite specii de arbori. Dacă în anii precedenţi au fost sădiţi mesteceni şi castani, în acest au fost sădiţi molizi argintii.

La eveniment a participat şi candidatul PSD la funcţia de primar general al mun. Chişinău, Sergiu Coropceanu şi membri ai echipei, candidaţi la funcţia de consilieri al Consiliul municipal Chişinău.

“Este o onoare să participi la o astfel de acţiune şi să contribui personal la plantarea arborilor, simbol al vieţii şi al unui nou început. Sunt ferm convins că această alee va deveni un simbol al Complexului Memorial «Eternitate» şi va uni toţi locuitorii oraşului Chişinau şi a întregii ţări, nu ca piatra comemorativă în memoria victimelor ocupaţiei sovietice plasată în Piaţa Marii Adunări Naţionale, care nu a făcut altceva decît să dezbine societatea”, a declarat Sergiu Coropceanu.

Tot astăzi, Sergiu Coropceanu şi colegii săi au depus flori la Monumentul “Flăcăra Eternă”.

Centrul de presă PSD