Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriChişinău2011DeclaraţiiSergiu Coropceanu

Calitatea drumurilor nu depinde de rapiditatea peticirilor

|versiune pentru tipar| Sergiu Coropceanu, 20 mai 2011

Astăzi, 20 mai, candidatul Partidului Social Democrat la funcţia de Primar general de Chişinău, Sergiu Coropceanu l-a invitat pe primarul interimar al capitalei Nistor Grozavu în perimetrul străzilor Bănulescu Bodoni — Mihail Kogălniceanu — Puşkin, pentru a inspecta lucrările de reparaţie a străzii şi a se convinge cum sunt irosiţi banii municipali.

“Cu părere de rău, domnia sa nu a binevoit să răspundă la invitaţie şi îmi pare rău, pentru că nu este o invitaţie politică ci am dorit, ca însuşi primarul, să se convingă cum sunt cheltuiţi banii publici”, a confirmat Sergiu Coropceanu.

Totodată, Sergiu Coropceanu a analizat minuţios porţiunile peticite ale asfaltului, şi a explicat că nu doar tehnica este uzată şi nu corespunde standardelor, dar şi tehnologia de lucru este greşită. Porţiunile de drum rămîn prăfuite, sunt stropite cu bitum cu ajutorul măturii, adică în proporţie de 10% din necesitate, ceia ce duce la o lipsă de legatură cu stratul de asfalt. Asemenea lucrări pot rezista cîteva luni, iar la primele ploi asfaltul se va ridica.

Calitatea drumurilor nu depinde de rapiditatea peticirilor. Iar banii alocaţi pentru aceste lucrări, care nu sunt deloc ieftine, sunt irosiţi în zadar.

Muncitorii implicaţi în reconstrucţia străzii au declarat că responsabil de tehnologia aplicată este inginerul, care la moment nu se afla pe şantier.

Sergiu Coropceanu a menţionat, că drumurile din municipiu trebuie reparate, dar în baza tehnologiilor noi, pentru a optimiza cheltuielile şi a avea un termen de exploatare a acestora mai mare. Pentru început fiecare porţiune de stradă trebuie prelucrată cu emulsie bituminoasă, după care se aşterne stratul de asfalt.

Centrul de presă PSD
Sursa: www.psdm.md