Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriChişinău2011DeclaraţiiSergiu Coropceanu

Adresarea Candidatului PSD la funcţia de Primar General de Chişinău, Sergiu Coropceanu către alegători şi reprezentanţi ai mass-media

|versiune pentru tipar| Sergiu Coropceanu, 27 mai 2011 | 

Stimaţi alegători şi reprezentanţi ai mass-media,

În momentul depunerii la CEC a actelor de înregistrare în cursa electorală, am declarat că contracandidatul în această campanie este Igor Dodon, care a aderat la Partidul Comuniştilor şi este înaintat pe lista acestui partid.

Atenţionez alegătorii adepţi şi susţinători ai Partidului Comuniştilor, că oferind votul lor pentru Partidul Comuniştilor, ei contribuie la venirea la putere în municipiul Chişinău a afaceriştilor din politică şi business care exploatează simbolica partidului.

Astăzi avem dovezi care confirmă dreptatea mea. În Moldova funcţionează o structură întreţinută cu bani nedeclaraţă pentru discreditarea contracandidaţilor politici şi pregătirea fondării unui nou partid, “Partidul Popular”, pentru Igor Dodon. Igor Dodon utilizează încrederea oamenilor faţă de Partidul Comuniştilor ca ulterior să-i dezamăgescă şi să promoveze viitoarea sa carieră politică. Minciunile au fost descoperite şi adevărul a ieşit la suprafaţă, iar alegătorii pot să voteze altfel.

Vă reamintesc, că în 2007, alegătorii Partidului Comuniştilor la fel au fost minţiţi. Ei au încredinţat votul său PCRM, unde au fost aleşi 16 consilieri în Consiliul Municipal Chişinău, unde 10 din ei au aderat la alte partide — partidele Alianţei de guvernare. Astfel, votînd pentru lista candidaţilor din PCRM de fapt votaţi pentru dezertorii din rîndurile Alianţei de guvernare.

Partidul Social Democrat promovează valorile de centru-stânga, şi noi am demonstrat prin fapte că acestea sînt viabile şi că membrii PSD nu merg la nici un compromis cu Alianţa, care de fapt duce o politică anti-naţională, reforme liberale, care pentru locuitorii municipiului Chişinău reprezintă doar sărăcie şi majorare de tarife. Mi-am asumat un angajament de a dezvolta economia oraşului, pentru a asigura locuitorii municipiului cu plăţi suplimentare la pensii şi salarii.

Candidaţii la funcţia de consilieri de pe lista comuniştilor, care au distrus oraşul, au privatizat Circul, Centru de tineret, Hotelul “Naţional”, au distrus Stadionul Republican, au menţinut monopolul importului de carne, nicidecum nu au interes de problemele şi nevoile oamenilor simpli, avînd drept prioritate doar interesele personale.

În dovezile prezentate se indică că foştii membri ai unui partid cu viziuni democrate au comandat în beneficiul lui Igor Dodon falsificatori de ziare şi grupul de iniţiativă al unui nou partid. Presupunem că este vorba de Alianţa Moldova Noastră deoarece pe lista PCRM se regăseşte Nicolai Curtoglo, numărul 16 care figurează drept membru al Consiliului “Moldindconbank”, al cărei proprietar este fostul deputat AMN, Veceslav Platon.

Comisia Electorală va trebui să se expună pentru cele sus-menţionate.

Alegătorul oraşului Chişinău — alege corect şi el nu va ierta încercările de a manipula cu conştiinţa sa şi îi va judeca pe acei care intenţionează să-l folosească în interesele sale.

Sursa: www.psdm.md