Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriChişinău2011DeclaraţiiSergiu Coropceanu

Sergiu Coropceanu: Escaladarea acestei stânci nu este mai uşoară decât conducerea Primăriei

|versiune pentru tipar| Sergiu Coropceanu, 29 mai 2011

Astăzi, candidatul PSD la funcţia de primar de Chişinău, Sergiu Coropceanu a practicat pentru prima dată un sport de extremă — urcînd pe stâncă de la Cariera de Piatră din apropierea Pieţii Auto.

Pentru început, instructorul a explicat tehnicile de căţărare şi totodată a prezentat elementele cheie ale alpinismului, care se consideră unul din cele mai periculoase tipuri de sport extrem. Folosind un echipament şi un material corespunzător, aplicând o tehnică de mers şi de asigurare bine pusă la punct, Sergiu Coroceanu a dat dovadă de curaj şi a reuşit cu succes să escaladeze stânca şi chiar să înţeleagă plăcerea şi adrenalinul amatorilor de alpinism.

“Senzaţiile de astăzi nicidecum nu pot fi comparate cu ceea ce va fi la Primărie, dar odată ce pentru prima dată am practicat acest sport şi mi-a reuşit, cu siguranţă voi face faţă şi în fruntea Administraţiei Publice Locală. La fel pentru prima dată”, consideră Sergiu Coropceanu.

Succesul unei ture alpine depinde şi de investiţiile financiare care necesită a fi alocate pentru dezvoltarea acestui sport şi pentru oferirea unei platforme şi infrastructuri speciale pentru amatorii de alpinism. Candidatul PSD la funcţia de Primar de Chişinău, Sergiu Coropceanu a declarat că unul din obiectivele sale va fi dezvoltarea sporturilor de extremă în municipiului Chişinău deoarece asemenea tipuri de sport precum alpinism, diving, ciclism, freestyle, motocros, devin tot mai solicitate şi practicate de tînăra generaţie. De aceea municipalitatea este obligată, pe lîngă sporturile tradiţionale să sprijine şi alte tipuri de sport. Totodată, Coropceanu a explicat celor prezenţi viziunea sa cu privire la necesitatea de amenajare a unei zone speciale pentru practicarea sporturilor de extremă. deoarece nu este doar un sport interesant, dar ne învaţă să ne păstrăm echilibru şi să analizăm mai bine paşii pe care îi vom face.

Senzaţia de siguranţa, cunoaşterea limitei pericolului depind de experienţă, iar aceasta necesita o buna cunoaştere a teoriei, deoarece acest sport extrem se învaţă prin practica pe stânca, începând cu trasee de mică dificultate, cum a fost astăzi şi mergând gradat pe trasee mai dificile. “Dacă vom acţiona la fel şi în incinta Primăriei vom reuşi să îndeplinim toate responsabilităţile asumate faţă de locuitorii municipiului Chişinău”, a precizat Coropceanu.

Centrul de presă PSD
Sursa: www.psdm.md