Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriChişinău2011DeclaraţiiSergiu Coropceanu

Ambasadorul chinez susţine proiectele economice al candidatului la functia de Primar General, Sergiu Coropceanu

|versiune pentru tipar| Sergiu Coropceanu, 2 iunie 2011

Candidatul Partidului Social Democrat la funcţia de Primar General de Chişinău, Sergiu Coropceanu a avut în dimineaţa zilei de astăzi o întrevedere oficială cu Ambasadorul Republicii Populare Chineze în Republica Moldova, Fang Li.

În cadrul discuţiei au fost evidenţiate relaţiile reciproce ale statelor şi implicarea Chinei în susţinerea şi dezvoltarea economică a mun. Chişinău şi Republicii Moldova în general.

Sergiu Coropceanu a expus viziunea sa de transformare a suburbiilor în principalii furnizori de produse agro-alimentare, astfel oferind posibilitatea locuitorilor din suburbii să-şi prelucreze terenurile, ceea ce va determina şi crearea a noi locuri de muncă.

Potrivit lui Coropceanu, contactele cu companiile de leasing şi Banca comercială “Eximbank” ar fi un prim pas în realizarea proiectelor investiţionale în agricultură, transport public, drumuri, construcţii; în special experienţa Chinei în sectoarele date va fi una eficientă pentru mun. Chişinău.

“Comasarea întreprinderilor «Apă Canal», «Termocom» şi CET-urile într-o entitate juridică «Chişinău — Energo», inclusiv reconstrucţia şi modernizarea acestei întreprinderi şi a întregului sistem termo-energetic prin atragerea parteneriatului public-privat va permite micşorarea tarifelor la serviciile comunale”, a adăugat Coropceanu, care a invitat antreprenorii chinezi să participe în acest proiect.

De asemenea, Coropceanu a informat Ambasadorul Chinez despre intenţia sa de constituire a Zonei Economice Libere în sectorul industrial Ciocana. Aceasta poate deveni locul de unde antreprenorii chinezi pot pătrunde pe piaţa Uniunii Europene şi CSI, iar mun. Chişinău va primi noi locuri de muncă.

Ambasadorul chinez a salutat iniţiativele candidatului PSD la funcţia de Primar General de Chişinău, Sergiu Coropceanu, menţionînd că proiectele socio-economice reprezintă astăzi acele aşteptări ale cetăţenilor, iar realizarea lor va oferi bunăstare şi o creştere economică.

Totodată, domnia sa i-a urat succese lui Sergiu Coropceanu pentru data de 5 iunie precizând disponibilitatea sa de a contribui şi în continuare la dezvoltarea relaţiilor moldo-chineze şi ale formaţiunilor Politice, Partidul Social Democrat din Moldova şi Partidul Comunist al Chinei, care este cel mai mare partid din lume şi deţine o influenţă politică de peste 70 de ani.

Centrul de presă PSD