Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriChişinău2011DeclaraţiiSergiu Coropceanu

Sergiu Coropceanu apără chişinăuienii de Dodon şi Chirtoacă

|versiune pentru tipar| Sergiu Coropceanu, 3 iunie 2011

Suntem în ultima zi de campanie electorală în care trebuie să facem bilanţul şi concluziile necesare.

Cu regret, trebuie să constatăm, că am asistat la o campanie mimată de anumite partide, în deosebi cele parlamentare. În loc să asistăm la o competiţie de idei, planuri de dezvoltare economică şi socială a municipiului, datorită anumitor posturi de televiziune şi analişti politici plătiţi, corupţi şi neruşinaţi campania electorală s-a transformat în una pur politică, unde în prim plan a ieşit din nou lupta pentru sau contra comuniştilor.

De mai multe ori, am adus argumente că această luptă este mimată de Dorin Chirtoacă şi Igor Dodon, doar pentru a se juca cu emoţiile oamenilor.

Şi acest lucru a fost confirmat ieri, din acest loc, de către Dorin Chirtoacă, care a confirmat că contracandidatul său nu este Igor Dodon şi Partidul Comuniştilor ci locuitorii capitalei. Dorin Chirtoacă a dat vina pe modul de ghîndire şi mentalitate a locuitorilor municipiului Chişinău, pe care ia făcut contracandidaţi, astfel indirect atribuindule calificativul de oameni proşti.

Oare cum îţi poţi permite să pretinzi la postul de Primar general al unui municipiu spunîndu-le locuitorilor acestuia ca sunt proşti. Doar o persoană căruia nu-i pasă de aceşti oameni şi care nu este interesat în soluţionarea problemelor acestora îşi poate permite aşa ceva, şi Dorin Chirtoaca şi-a scos masca şi şi-a arătat faţa adevărată.

Nu, nu locuitorii au mentalitate veche. Acum 4 ani locuitorii municipiului Chişinău au acordat vot de încredere lui Dorin Chirtoacă cu speranţa că aleg un tînăr cu o altă mentalitate diferită de conducătorii primăriei de pe timpul guvernării comuniste.

Locuitorii şi-au dorit să vadă un Dorin Chirtoacă, care luptă cu corupţia, dar aceasta nu a avut loc, au dorit să vadă o persoană care organizează societatea şi o îndreaptă spre muncă şi bunăstare, care luptă cu majorările de preţuri şi tarife, dar s-au greşit. Atîrnarea lui faţă de viaţă şi oameni a rămas pur liberală — să supravieţuiască doar cei puternici.

Locuitorii municipiului Chişinău trebuie să analizeze cele declarate şi făcute atît de Dodon cît şi de Chirtoacă. Nici unul din ei nu merită şi nu are dreptul moral să candideze pentru funcţia de Primar general de Chişinău.

Igor Dodon, care a adus imense prejudicii municipiului. Persoană, care se face direct vinovată de distrugerea Circului, Stadionului Republican, Centrului Naţional al Tineretului, Hotelul Naţional, Struguraş şi multe altele.

Dorin Chirtoacă, care dacă pe adevărat îşi iubea oraşul trebuia să ceară transmiterea acestor obiecte la balanţa Primăriei şi să le reconstruiască. În schimb Dorin Chirtoacă a preferat să tacă şi să dea impresia că nici nu a ştiut de aceste fărădelegi.

Lipsă de moralitate o au şi Consilierii comunişti, care pe parcursul a 4 ani s-au ocupat de protejarea afacerilor proprii, au migrat de la un partid la altul, făcînd coaliţie cu liberalii şi liberal democraţii doar pentru a-şi păstra influienţa în anumite fluxuri financiare.

Indiferenţă de problemele oamenilor simpli o au şi Consilierii Liberali şi Liberali Democraţi, care au continuat fărădelegile începute de comunişti, netrăghînd la răspundere pe nimeni, lăsînd şi dezvoltînd întregul sistem corupt în incinta Primăriei.

Comuniştii au adus prejudicii de zeci de milioane de lei, cînd au început lucrările de curăţire a lacului “Valea Morilor” fără documentaţie de proiect, fără avizele şi autorizaţiile necesare; Dorin Chirtoacă a continuat aceste lucrări acoperind infracţiunea comuniştilor.

Comuniştii au luat terenul sportiv şi de joacă al copiilor din bd. Ştefan cel Mare 73, contrar legislaţiei şi şi-au construit oficiu; Dorin Chirtoacă cu administraţia sa a acceptat lucrările a dat în exploatare această clădire.

Spun aceste lucruri, pentru a vă convinge că interesul financiar a acestor persoane este mai presus decît nevoile oamenilor simpli.

Această clădire şi această uşă a Primăriei şi a Consiliului municipal nu este pentru aceste partide.

Această uşă nu este pentru Ion Stratulat, locul 12 pe lista Partidului Liberal, Directorul Pieţei Centrale Agricole, care a transformat Piaţa într-un centru comercial privat al său şi al partidului, unde adevăraţii producători nu-şi mai au loc, în schim în Piaţă sau instalat destul de bine intermediarii, iar o bună parte din teritoriu comercializează cu totul altă marfă.

De asemenea, această uşă nu este pentru Nicolai Curtoglo, locul 16 pe lista Partidului Comuniştilor, care a privatizat hotelul Naţional şi nu şi-a onorat obligaţiunile investiţionale, iar datorită lui Igor Dodon ia fost prelungit contractul, persoana care pe timpul guvernării comuniste a ţinut monopolul la importul de carne în Moldova.

Iată adevărata faţă a acestor Partide, care pretind că luptă ideologic. Nici un fel de luptă nu există, este doar o acoperire a unora pentru ceilalţi.

De aceia, la conducerea Primăriei trebuie să vină social-democraţii, persoane capabile şi doritoare de a veni în ajutorul celor care au nevoie de susţinere.

Stimaţi colegi, după 5 iunie vom intra prin aceste uşi avînd votul de încredere a locuitorilor chişinăului şi a suburbiilor, pentru ca 4 ani să lucrăm în interesul lor.

În fotoliu de primar trebuie să vină un social democrat, care se va întoarce cu faţa spre oameni, care îşi va da darea de seamă în faţa oamenilor, care va alunga din această clădire pe toţi cei implicaţi în acte de corupţie.

În sala Consiliului municipal trebuie să stea social democraţii, care sunt sprijinul şi nădejdea chişinăuienilor în apărarea intereselor şi care vor asigura garanţia implementării programului PSD de renaştere economică şi socială a oraşului şi celor 18 suburbii.

Stimaţi locuitori ai capitalei, Suntem o nouă putere politică. Cu deschidere şi responsabilitate faţă de dvs vă rugăm să ne acordaţi încrederea, care pe parcursul a 4 ani o vom îndreptăţi.

Sergiu Coropceanu,
Candidat la funcţia de Primar General de Chişinău
din partea Partidului Social Democrat