Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriChişinău2011DeclaraţiiValentina Buliga

Lansarea angajamentului PDM pentru implementarea unui program de reabilitare a tuturor terenurilor de sport din cartierele capitalei

|versiune pentru tipar| Valentina Buliga, 4 mai 2011

Candidatul Partidul Democrat din Moldova la funcţia de primar general al municipiului Chişinău, Valentina Buliga, a lansat angajamentul PDM pentru implementarea unui program de reabilitare a tuturor terenurilor de sport din cartierele capitalei. Prezentarea programului “Tinerii generaţii trebuie să-i asigurăm dreptul la modul sănătos de viaţă” a avut loc astăzi în prezenţa locuitorilor unui cartier locativ din capitală.

“Bugetul municipal este completat, inclusiv, prin contribuţia părinţilor, care îşi doresc să aibă copii sănătoşi, iar datoria Primariei este să le ofere posibilitatea de a practica activităţi sportive”, a menţionat Valentina Buliga.

Buliga a declarat că echipa PDM, care va accede în Consiliul municipal Chişinău, va insista ca anual, în baza unui program special, în bugetul municipal să fie prevăzute fonduri pentru reabilitarea acestor terenuri. De asemenea, potrivit lui Buliga, vor fi atrase investiţii private prin iniţierea parteneriatelor publice private.

“Vom evalua starea fiecărui teren de sport din Chişinău, iar ulterior vom aproba un grafic de reconstrucţie a acestora, astfel ca până la finele mandatului de patru ani să nu mai avem niciun teren de sport neamenajat”, a spus candidatul PD.

Valentina Buliga a precizat că programul de reabilitare a terenurilor de sport din interiorul cartierelor se înscrie în una din cele 10 priorităţi pentru Chişinău, pe care se bazează programul său electoral şi anume — “Chişinău — oraş al sănătăţii”.

Sursa: www.buliga.md