Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriChişinău2011DeclaraţiiValentina Buliga

Prezentarea de către Valentina Buliga a platformei pentru relansarea industriei

|versiune pentru tipar| Valentina Buliga, 5 mai 2011 | 

Crearea incubatoarelor industriale în municipiul Chişinau în baza întreprinderilor mari utilizate la un randament scăzut; promovarea producţiei întreprinderilor municipale la târgurile regionale şi internationale; reanimarea Consiliului economic pe lânga Primarul General, prin atragerea academecienilor şi experţilor notorii în economie pentru elaborarea şi promovarea strategiilor de dezvoltare industrială. Aceste sunt câteva din priorităţile incluse în Strategia de susţinere a potenţialului industrial al municipiului Chişinău, propusă de candidatul PD la funcţia de Primar General al capitalei, Valentina Buliga.

Prezentarea strategiei de susţinere a sectorului industrial a avut loc astăzi la Fabrica de sticlă din Chişinău.

“Potentialul industrial al municipiului Chisinau trebuie valorificat la maxim. Primăria nu este agent economic şi nu poate deschide direct locuri de muncă, municipalitatea, însă, poate susţine agenţii economici să creeze noi locuri de muncă. Doar printr-un parteneriat public privat de lunga durată putem asigura reducerea numarului şomerilor”, a declarat Valentina Buliga.

Programul propus de Valentina Buliga prevede şi acţiuni de susţinere a angajaţilor. În acest scop, municipalitatea va facilita acordarea pentru întreprinderi a terenurilor destinate construcţiei blocurilor de locuit pentru angajaţi, în condiţii mai avantajoase decât cele de piaţă; va opta pentru acordarea întreprinderilor a unei scutiri de 5% la plata impozitului pe venit în cazul asumării obligaţiunii de reinvestire a acestor mijloace financiare în construcţia grădiniţilor de copii pentru angajaţi.

Sursa: www.buliga.md