Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriChişinău2011DeclaraţiiValentina Buliga

Vizita doamnei Valentina Buliga la Academia de Ştiinţe a Moldovei

|versiune pentru tipar| Valentina Buliga, 10 mai 2011

Valentina Buliga, candidatul PDM la funcţia Primărie mun.Chişinău a lansat, astăzi, în cadrul unei întrevederi cu membrii Academiei de Ştiinţe a Moldovei, iniţiativa de constituire a unui Consiliu ştiinţific-consultativ, pe lângă primarul general.

Scopul creării acestui Consiliu este ca municipalitatea să beneficieze de susţinerea oamenilor de ştiinţă la elaborarea unei Strategii ample şi durabile de dezvoltare a capitalei.

“Administrarea afacerilor publice în municipiul Chişinău trebuie să devină una responsabilă, eficientă, transparentă şi profesionistă. Autorităţile publice municipale trebuie să acorde o atenţie sporită dezvoltării şi consolidării dialogului permanent cu mediul ştiinţific, societatea civilă, cetăţenii, lucru pe care îl vom realiza prin diferite instrumente”, a afirmat candidatul dremocrat.

Potrivit candidatului PDM, Strategia de Dezvoltare Durabila a Chisinaului urmează să includă o analiză amplă a situaţiei actuale în municipiu pe cele trei dimensiuni: socială, economică şi de infrastructură.

“Trebuie să ştim punctele forte, dar şi cele slabe ale planurilor de dezvoltare, precum şi riscurile de care va trebui a să ţinem cont”, a precizat Valentina Buliga.

Reprezentanţii mediului academic s-au arătat extrem de interesaţi de propunerile Valentinei Buliga şi au susţinut plenar iniţiativa creării Consiliului ştiinţifico-consultativ. Ei au înaintat un set de propuneri privind organizărea şi activitatea eficientă a acestuia.

Sursa: www.buliga.md